Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám nainstalovaný modul Geberit Duofix special a potřeboval bych k němu provizorně přimontovat závěsný záchod. Geberit není obezděný ani předezděný. Nejsem si jistý, jestli ty šrouby udrží váhu člověka sedícího na tom záchodě nebo zda tam musí být tam předezdívka nejdříve. Navíc matky jsou na konci šroubu, když je dotáhnu víc, tak záchod pak není ve vodováze. Můžu dostat nějakou radu od někoho zkušeného v tomhle ohledu?
a jaký je to geberit na obezdění nebo pod sádrokarton? pokud pod sádroš tak to není problem a pověsit se dá a pokud je na obezdění musí se nejprve obezdít
No jak jsem psal Geberit Duofix special (číslo 111.355.00.5). Podle mě je to nějaký univerzál. Píšou, že by to mělo mít nosnost 400 kg, ale když si na to sednu, tak ty šrouby se celkem prohejbaj. Vážím 75 kg, tak bych chtěl vidět co by to dělalo, kdyby tam byla zatez tech 400 kg. Samotny srouiby prece nemuzou udrzet takovbou vahu. Popravbde se na to bojim sedat.
je to předstěnový modul takže pod sádroš po řádném ukotvení šrouby by neměl být problém osadit wc mísu bez předstěny ale je nutné mísu podložit na sílu sadrokartonu + obkladu nebo co tam bude aby jste nezakrátil připojovací potrubí které by po dokončení prací bylo k ničemu
Těch 400kg je limit na vytržení šroubů z keramiky (tedy určuje to pevnost keramiky, ne šroubů). Šrouby jsou pevnější.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.