Nejste přihlášen/a.
Poraďte,kdy přesazovat doma pokojovky,jsem začátečnice..kdy je potom můžu dát na terasu?Děkuju za radu.
S přesazováním jsem už začala. Dělám to venku, protože doma mi i při největší opatrnosti vždy trocha zeminy spadne na podlahu. Ale ne na slunci, slunce by mohlo listy pokojovek popálit.
Ven dávám po zmrzlících. Od počátku května je vhodné sledovat předpověď počasí, ne vždy přijdou zmrzlíci přesně podle data v kalendáři. Někdy dávám květiny ven už dříve a pak v polovině května, podle předpovědi, je rychle stěhuji na noc domů na chodbu. I u těchto letněných květin je velmi vhodné je dávat na prvních několik dnů nejdříve do stínu. I pár hodin slunce dovede listy pěkně poškodit - spálit.
Já kytky miluju, ale na jejich pěstování mám poměrně příšerné podmínky. 120 let starý dům s metrovými zdmi, kde je v létě 20°a v zimě je přes den 15°a odpoledne, když zatopíme 22°, takže u mě přežijí jen zvlášť silní jedinci. Ale je jich kupodivu dost. Přesazovat jsem začala minulý týden a přesazuji vše mimo kytek, které právě kvetou ( velikonoční kaktus, kolopejka a pod.) Ty nechci rušit. A ven jsem zatím vyhodila oleandry, ty by měly vydržet až teplotu -7°, fuchsii a s trochu smíšenými pocity hortenzii, ale to je takovej můj protekční fracíček, takže ji na noc schovávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.