Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce pokoje - správnost postupu

Od: machy* odpovědí: 7 změna:

Ahoj všem,

chystám se do rekonstrukce pokoje v bytovce. Cca 30 let se nanášely další vrstvy malby na sebe, omítka je zničená, na stropě jsou spáry od panelů. Chtěl bych všechny stěny a strop oškrábat od starých nánosů, vyštukovat Keraštukem a vymalovat. Na strop ještě dát perlinku k zakrytí spárů. Na jedné stěně je plíseň, takže bych na oškrábanou zeď dal fungicidní penetraci a pak něco jako PRIMALEX Mykostop.

Nyní pár otázek:

1) Jak dlouho se nechávají jednotlivé vrstvy zaschnout před nanášením další? Penetrace, Keraštuk, lepidlo s perlinkou?

2) Penetraci dávat na holou zeď před štukem i pak na štuk před malováním?

3) Na tu zeď s plísní - jaké pořadí vrstev? Po oškrábání fung.penetraci, pak Keraštuk, pak zase fung.penetraci a pak Mykostop?

Moc děkuji za případné rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Rekonstrukce bytovek jsem prováděl mnohokrát,a při opravě zdí jsem se bez perlinky vždy obešel.Jde jen o to,důkladně očistit původní povrch a zeď srovnat flexilepidlem.Drží docela dostatečně i bez penetrace.Srovnanou zeď lze sjednotit finální stěrkou a pak přebroušením.Strop v paneláku je nejlepší srovnat PS obklady.

JABRAKA

machy*
hodnocení

Perlinku jsem myslel jen na strop. Když bych ji tam dával, jak dlouho musí schnout lepidlo a jaké použít? A pak na to ještě štuk, nebo můžu barvu rovnou na lepidlo?

fastcrash*
hodnocení

0x
Nechte to lepidlo den vytvrdnout a poté štukujte.

hodnocení

0x

přes ty spáry v betonu sem vždy dával perlinku a lepidlo když se to nedalo tak to vždy za čas prasklo

machy*
hodnocení

A jak s tou penetrací? Myslel jsem, že bych po oškrábání dal nějakou hloubkovou, protože ty zdi nejsou v dobrém stavu. Pak bych natáhl Keraštuk. Pak zase penetraci a pak vymalovat. Jak dlouho mám nechat po natření penetraci vyschnout?

Nevím jak vaše omítky vypadají ale osobně pod normální štuk bych jen penetroval H2O a pak jen na stropní panely duvilax .

machy*
hodnocení

ok ... a když bych penetroval klasickou penetrací, jak dlouho se doporučuje ji nechat zaschnout?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]