Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna plastových oken vs dotace

Od: lukaas* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit, chystáme se měnit okna v panelovém domě a chci se zeptat zda jsou nějaké dotacena ně od státu?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dnes byla přednesena novela a tak se koukněte na zelenausporam.cz/... Jen upozorním, že není okno, jako okno.

Milan byl rychlejší jako vždy . . .. *smich*:D

míro, omlovám se, že jsem Vás předběhl, ale právě jsem dovečeřel, kuřátko. Ale bylo uvnitř duté, takže druhá večeře to napraví.

*smich* omlouvám se, :) a

hodnocení

0x

Existuje program Panel na revitalizaci panelových domů. Program poskytuje slevy na úrocích z úvěru při čerpání hypotéky. Pro splnění podmínek programu však výměna oken nestačí. Musí se nejen zateplit. Nyní se ve zprávách objevuje, že stát bude v brzku poskytovat dotace, které doposud šly čerpat pouze při revitalizacích rod. domků, i na revitalizace panel domů. (podpora ekologického bydlení v ČR), ale výměnou oken to asi opět k jejímu získání nebude dostačující. Kde se informovat .? . . fond rozvoje bydlení ČR. Pokud se dobře pamatuju, informace poskytuje i Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě. Možná také příslušný stavební úřad by Vám měl fundovaně poradit.

furtnic*
hodnocení

0x

Volal jsem kamarádovi a říkal,že jako jedinci nejsou žádné,možná na celý panelák,ale okna jen nestačí,zateplovaní a podobně pak prý snad ano.A jak píše Milan není okno jako okno.

hodnocení

0x

Lukáši, dobrým výběrem a vyjednávaním, dosáhnete větší úsporu. Kolik oken to bude? Že Vám budou stačit jen dvojskla?

lukaas*
hodnocení

Tak to je škoda,že nedostanu žádnou dotaci,,,,,,,,Budu měnit 4 plastová okna, poradí mi ještě prosím někdo které zvolit?Nebo podle čeho vybírat?
Děkuji

ale to je jednoduché, páč nejlepší okna nejsou a správný výběr je podle Vašeho věku, stavu nemovitosti, Vašich požadavků na usporu energie, osluněná strana,

více z jiného poče, musím zamykat areál

nesmutněte, vaše peněženka výměnou oken jistě neztloustne, ale za rok poznáte úsporu na topení! při 4oknech v bytu už je před a po výměně znatelný rozdíl. Diskuse o oknech tu jsou časté i nedávné, zadejte třeba vyhledat "plastová okna" a pod. Zdraví Mira Mira.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]