Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká barva?

Od: akrijs odpovědí: 4 změna:

Hezký večer, poradíte mi prosím jakou barvu nebo lak na staré operky u domu, které byly nalakovány? Některé jsou oprýskané, na jiných je ještě zbytek laku. Je nějaká barva nebo lak co by na tom držel a zakryl nečistoty a nerovnosti? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, sice nevím, co myslíte termínem opěrky, ale zřejmě je to dřevěné a venku. Když to obrousíte a očistíte, tak použijte např. Luxol. Zdravím!

doplněno 29.03.16 22:59:

Můj názor je, že když to lze natřít, tak to jde i očistit. Natírat či lakovat povrch nepevný nebo narušený starší nátěr nemá význam, resp. nebude tam zaručena trvanlivost nového nátěru. Ano, má-li býti dílo perfektní, tak je to práce.

akrijs
hodnocení

Je to podbití prkny pod střechou, respektive pod hranou střechy, nevím jak se tomu přesně říká. Očistit to nejde nebo by to zabralo moc práce, jinak bych to luxolem nařel. Šlo mi o nějaký nátěr, který by tam držel a šel třeba i na starý lak..

U nás na horách se tomu říká opěrky a očistit to chce. Když to natřeš navrch, tak barva co je už taková těsně před odloupnutím se po chvíli odloupne i s tím novým nátěrem.

akrijs
hodnocení

Opěrky je správný název :) Ona tam není barva, ale zbytek nějakého staréhoo laku a to zrovna dolů nejde, tak mi šlo o to, co by se na tom drželo a zakrylo to..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]