Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde povolit

Od: sebor® odpovědí: 13 změna:

Ahoj, byl jsem tak sikovny, ze jsem tzv. esicko, ktere bylo pod vodovod. baterii ulomil, kdyz jsem ho chtel povolit, tak to bylo "zarostle". Kouka asi 1 cm. Mam ruzne kleste siki, ale ten jeden cm uz je cely ozvykany. Nevite, jak na to? Jeste me napadlo to nahrat. Poradite mi, prosim? Sebor

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mosazné "S" odřezat, odbrousit až k pozink. kolenku. Úzkým listem do ruční pilky provést dva řezy proti sobě hluboko do závitu dovnitř otvoru. Pak úzkým majzlíkem, či šroubovákem vyklepávat směrem doleva - vyšroubovat. Vyzkoušeno

hodnocení

Ano, taky jsem Juro myslel tuto verzi, vyzkousim az po dnesnim nahrati. Narezavat to ale pujde mizerne, hlubka jen do kolinka:).

hodnocení

0x

S tím nahříváním opatrně, pokud je rozvod vody v plastu, tak by se Vám to mohlo dost nevyplatit.

hodnocení

0x

Esíčkem myslíš ten kus jak jsem červeně zvýraznil? pokud ano,tak musíš povolit převlečnou matici (označeno světlemodrozelenou)

doplněno 29.03.16 22:08:

Aha já si říkal že nejsi tak ... abys mysle tohle.Jsem rád že jsem se nesplet a myslíš něco jiného.Tak ať se zítra zadaří!

Nejde povolit
hodnocení

ne, ne, ja myslim esicko, ktere kouka ze zdi, skoda, ze jsem to nevyfotil, byl jsem dnes na chalupe. Ve zdi je pozinkovana trubka (hooodne stara), zakoncena pozink. kolinkem, ktere je jeste skoro cele ve zdi. A na to kolinko je to mosazne (medene?) esicko a na to je pripevnena baterie. Vse je pochopitelne dvojmo, druha strana (studena voda) se mi podarila vysroubovat.

hodnocení

0x

Tohle je esíčko.

Můžeš zabrat, ale taky se ti může stát, že se protočí závit v plastu a pak nezbude nic jinýho, než to lehce vysekat a navařit novou nástěnku.

Nejde povolit #2

@jenyk tazatel píše, že je tam pozink...zkusit WD sprej a nechat do druhého dne, pak pokračovat, případně vysekat i okolo kolena a vyšroubovat i to koleno...když to nepůjde jinak..dá se narazit do otvoru i pevný čtyřhran a pomocí něho vyšroubovat.

Jasný, já jsem četl otázku a dodatek už jen tak letmo.

Tak pak už jen pořádně zabrat. Co nejde silou, jde ještě větší silou.*smich**smich*

hodnocení

nonek - bourat obklad nechci, verim, ze se mi zitra podari povolit to po tom nahrati (ne plamenem), mam vykonny horkovzduch. Zitra napisu vysledek:). S.

jenyk - mam tam to esicko jeste to delsi, uz se pry nedelaji. Ted mam koupena dve, ty cos dal na ukazku. Diky! S.

hodnocení

0x
Lepší by bylo plamenem, silně a krátce. Pokud je konopí namazané fermeží, nebo dokonce barvou, jak to kdysi Mistři dělávali, teplo ji uvolní, změkčí.
Když budeš dlouho hřát teplovzdušnou p., může se stát, že poškodíš i těsnění kolínka na trubce a bude ti prosakovat do zdi.
Potom se sekání nevyhneš.
hodnocení

Delal jsem si to sam, vic, jak pred 20ti lety, nejspis jsem konopi jen tak poplival. S tim nahrivanim si dam pozor, diky za upozorneni! Za chvili odjizdim

hodnocení

Vse opraveno, nahrati nepomohlo, takze pilka. Nakonec to strikalo z baterie zezadu praskle. Prilozil jsem 3 fotky, ale pise mi to, ze zvoleny prispevek, na ktery odpovidam neexistuje, nebo byl vymazan, tak nevim:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]