Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,vybrala jsem si zatím na netu ventilátor do bytu-předpokládám,že zas budou vedra a držím se hesla "kdo je připraven,není překvapen".Ale nevím,jestli je nějaký rozdíl,jestli má uvnitř 3 nebo 4 ty lopatky,co je lepší nebo to je jedno?Je to stojanový ventilátor.Rychlosti jsou u všech 3,rozdíl je akorát v těch lopatkách.Poradíte?
Čím víc lopatek, tím obvykle více vzduchu projde při menší hlučnosti. Lopatky nemusí být tolik vyklopené. Ventilátor kupte pokud možno otočný a je vcelku jedno, jaký to je. Všechno je z Číny. Tedy jednorázovka tak na 2 roky provoru. Osobně tedy ani v létě nemám potřebu si nechat foukat doma do obličeje a klimošku v autě nezapínám, protože mě pak chytnou ledviny.
Aha.Tak jsem to pochopila tak,že víc lopatek,míň kraválu.Já jsem koukala na vzhled,protože se mi líbí víc ten se třema lopatkama.A otočný je,i nastavovací.Proto i stojanový,že ho můžu dát kousek dál od obličeje,případně v noci do chodby ke dveřím ložnice a ne na skříňky.Já jsem loni vedra zvládala dost těžko,ovívala jsem se furt novinama a zařekla jsem se,že ventilátor bude doma,pro můj klid.Můj muž sice na vedra "brblal",ale spal v noci jak mimino a nevypadal jak mokrá houba jako já.Asi to mám i tím,že nemám ráda teplo jako takové,v létě jsem spokojená do 23 stupňů.Pak už mi nejen venku, jak říkám, "teče tělo".
Pokud z vás neustále teče - hledejte problém v těle. To není normální. Můžete mít i imunitní problém, nebo vám to způsobují nějaké trvale užívané léky. Doporučuji občasnou návštěvu sauny i v létě. Za nějaký čas zjistíte, že tahle očita má svůj smysl. V počátku saunování nedělejte hrdinu a vyhledávejte menší teplo na delší dobu. Tělo by se mělo prohřívat pozvolně. (Do páry nechoďte, ta funguje jinak než sauna).
On ten problém bude asi i v mém věku.teplo nemusím odjakživa,když mi bylo kolem 30 let,byla jsem v sauně,chtěla jsem to vyzkoušet-takže pro mně už nikdy,v páře jsem nebyla,ale to by dopadlo podobně.A ještě k tomu malý a uzavřený prostor-nemám fobii,ale ráda to nemám taky.Myslím,že problém s imunitou nemám,nebývám nějak nemocná,na preventivní prohlídky chodím,beru léky na tlak a cholesterol,což v mém věku je už většinou obvyklé a v rodině jsou k tomu tlaku a cholesterolu dispozice,nejsem silná.Jen to horko holt nemusím,ale u moře mi teplo nevadí.Jinak jsem babička 5 vlastních,3 nevlastních vnoučat a jednoho pravnoučka.To píšu jen proto,že na saunu a páru v mém věku už bych mohla těžko.
na vedra funguje jedine velky silny hlucny, jinak to nema vicemene smysl a pri extremech ani ten ne, jedine pres tunel z mokreho prosteradla. Pro predstavu, kdyz je naplno zapnuty vyvraceji se pokojovky nekolik metru od nej, ty obycejne kancelarske stojanove jen ovivaji. Je treba nejak zjistit prutok vzduchu nebo otacky. Mam tento ventilatory.heureka.cz/..., ale nevim, par lidi tam mluvi o plastu a on je celokovovy... uz se davno neprodava, fakt silny, vetsina lidi tam pise ze ho ani na nejvyssi rychlost nepouziva, ja ho zas nepouzivam na nizsi Staci navlict triko hned po vyprani a za 5-10 minut odchazim
A v lete pokud neni pres den 40, tak kdyz je 2m vedle me na nejvyssi rychlost tak o vedru ani nevim, hluk mi nijak nevadi, naopak si libuju ve vetru
Jéééééééééé Joudic,já bych Vám dala fajfku za dobrou odpověď,ale neukazuje mi to,i když jsem 3 nevyčerpala.Tak mně by takový ventilátor nevadil,ale můj muž by se zbláznil,ten chce klid,mně se špatně spí a zjistila jsem,že když slyším nějaký randál,že usnu,nepřesvědčím muže,že by mohla na nějakou dobu jít televize,že já u toho usnu spíš než v tichu.Takže by mi nějaký ventilátor co máte Vy,nevadil.I ten větřík bych ve vedrech brala,i když jsem zrozenec býka,který by měl být opatrný na krk,šíji,jsem výjimka.Když náhodou chytnu rýmu-jednou za pár let,angínu jsem ve svým životě měla snad 3x,celou zimu chodím s holým krkem,nenosím roláky,šály,prostě chodím na lehko,což rodina nechápe,že ani nezakašlu...asi to bude tím,že spím na kaštanech.Takže raděj ventilátor s více lopatkama.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.