Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádcové,
nová kuchyn sestavena, poprvé puštěna indukční deska - a překvapení, je dosti hlučná?!?
Jedná se o Indukční varná deska Mora VDI 641 C černá
Při zapnutí a položení konvice/hrnce na desku se ozývá něco jako spínání trafa, nevím jak jinak ten bručo bzučivý zvuk popsat. S tenkou plechovou konvicí je silnější než s zepter hrncem s tlustým dnem. Na nejvyší výkon je zvuk skoro nepřerušovaný, při nižším výkonu to vždy po chvilce vypne a pak sepne a vypne a sepne ...
Jsem zvyklá na sklokeramickou desku, která je tichá, tak nevím co si o tomto myslet. Chyba výrobku nebo vlastnost?
Ano, indukce není bezhlučná. Já mám značku Brandt. A také slyším spínání a takové jemné hučení. To je odvětrávání. Ale je to hodně slaboučké, už to vůbec nevnímám. Možná že ta Mora hlučí víc. Já jsem měla předtím sklokeramickou desku Mora a nebyla jsem s ní vůbec spokojená, neustálé problémy. Nechci Vám kazit radost, ale jestliže to jde, tak jim ji vraťte a kupte si jinou značku.
dekuji za odpoved, tadle deska bohuzel cvaka a huci dost nahlas, sklokeramickou od mory mam jinde par let bez problemu a jsme spokojeni
bohuzel vraceni asi uz mozne nebude, kupovano skoro pred pul rokem a chvili trvalo nez se vse dokoncilo ...
to ze je indukce hlucne jsem nevedela, a uvazuji o koupi sklokeramiky, aspon by se neresilo jestli na hrnci drzi magnet :oS
Dekuji za odpoved, ale komfort si predstavuji jinak. Oproti keramice je indukce hlucna minimalne cvakajici. Treba ty opravdu drahe modely nejsou, ale tolik investovat do spotrebice nechci. Mozna nekomu nevadi tikani, cvakani a neustale spinani, me bohuzel ano. Musi se koupit nove a ne uplne levne hrnce a kdyz mate stare, ktere nejsou bud magneticke, nebo rovne, jsou vam na nic. Takze velka pocatecni investice.
Ekonomictejsi, hmm da se nejak propocitat o kolik indukce "zere" min nez keramika? Je to par tisic rocne aby se vam zaplatil drahy spotrebic a nove hrnce?
Nejsem proti novym technologiim,ale opravdu nemam rada to "ale to se ted pouziva, to se ted tak dela, zvykni si".
Ale abych nebyla negativni, deska jeste dostane sanci, bude se dal testovat vykon, hrnce, obsah a tak ...
Já nevím, ale ta indukce je daleko lepší než cokoliv jiného. Nechci Vás přesvědčovat, ale to byste si na to nezvykla, když už víte, že tak to prostě funguje? Ta indukce má jiné nepopiratelné výhody. Téměř okamžitě ohřátá voda k bodu varu, následně můžete snížit výkon. Když máte správné hrnce, tak je úspora energie opravdová. Ale můžete používat i ty obyčejné, smaltované, ale není to ono, nenaakumulují teplo. A pak, dnes už není problém koupit nádobí na indukci, protože to jaksi zlidovělo a není to výsada jenom těch bohatších lidí. Dříve byla indukce opravdu hodně drahá a ani se u nás nedala koupit. Dneska si ji může dovolit každý z nás. Před šestnácti lety si ji moje bohatá kamarádka objednala z Německa, tenkrát stála víc jak dvacet tisíc. A ty hrnce kupovala také tam, protože tady ani nebyly. Dneska to máme všechno také, tak proč toho nevyužít. Ale jedno přiznat musím. Ona má také desku Brandt, proto jsem si vlastně také tu značku vybrala, ale ta její není skoro vůbec slyšet. Abych něco slyšela, tak se na to musím soustředit. To ta moje oproti té její slyšet je. Ale co bych také chtěla, i když stejná značka, není to ten samý výrobek. Jenom na pohled máme všechno úplně stejné, ale vevnitř to bude poněkud jinak...
Dobrý den, dle Vašeho popisu to vypadá, že tam něco rezonuje. Když ten hrnec pořádně rukou podržíte, tak je zvuk stále stejný nebo slabší či žádný? Nejde zvuk z vedlejší skříňky, resp. neklepe se (nerezonuje) Vám tam něco jiného? Zdravím!
Sklokeramika má len vyhrievaciu nehlučnú špirálu a indukčná doska cez cievku vytvára magnetické pole.Ak nastavíte nízky výkon,tak tým sa nezmenší cievka,len sa častejšie spína,na plný výkon pôjde v kuse do nastavených teplotných hodnôt.Na indukciu používajte kvalitný riad,lebo len dobrý prenos indukcie zaručuje správnu funkciu.Hlučnosť ešte môže spôsobovať aj ventilátor na chladenie elektroniky.
to jste me nepotesil, ten zvuk je opravdu silny, jako kdyz vre konvice, ale hned od zacatku zapnuti ohrevu - u te plechove konvice (urcena pro indukci), u zepter hrnce to bylo slabsi
vetrak to neni, ten byl slyset kdyz jsme museli jeste na chvili vytahnout troubu, po vraceni trouby je vetrak v podstate neslysny
vibrace skrinek to opravdu nejsou
dokazala bych se smirit s konstatnim zvukem, ale to neustale spinani me hodne vadi
řešil jsem ve vláknu Induukční deska srovnání, určité "problémy" s poloindukčkou Electrolux (v porovnání se starším typem imho šlo kvalitou materiálu a "user friendly"dolů), ale to co popisujete vy je standardní chod indukcí (bzučení, cvakání - lupání, při spínání ohřevu apod). Bzučení je asi rozdílné podle typu nádobí a objemu obsahu v tom. Ná své indukci považuji za velký problém, když mi větrák spustí i když mám zaplou sklokeramiku a dělám např. vývar na 2-3 výkonostní stupeň, to je několika hodinová otrava. Výhodu už jjsem si v tom našel, a to je že aspoň když jsem mimo a nesleduju vaření (odpočívám)tak vím že mám něco na plotně a nemůže se stát že bych zapomněl (a nemusím nastavovat minutky).
Já mám půl roku Zanusku za 6500 a jsem maximálně spokojená. Hlučnost je minimální a vaření na ní super. Chtěla jsem ji už dávno, ale bylo mě líto nerezového nádobí, které jsem používala a na ní nešlo. Musela jsem si koupit nějaké nádobí nové, ale nelituji
dekuji za odpoved
predtim jste mela sklokeramickou nebo plyn?
nasel by se tu nekdo s osobni zkusenosti s prechodem ze sklokeramicke na indukcni?
za predpokladu ze ma porad stejne hrnce s tlustym sendvicovym dnem, jde mi o konkretní zkusenosti, dekuji
Měl jsem klasický plotýnkový sporák, pak sklokeramiku, teď indukci, naši měli plyn. Takže zkušenosti nějaké jsou. Indukce si trochu zabručí, když je puštěná naplno, jinak klid. Za mě zatím nejlepší a nejrychlejší způsob vaření.
Kytko, už sedá koupit podložka pod nádobí, které není vhodné pro indukci, a hned se dá použít. Je to jen tenká kulatá placka. Někdo zkouší, na co chytne magnet, tak to lze na indukci. Některé nádobí, co jsme si dříve pořizovaly, má sice tlusté dno, ale vyplněné hliníkem . Jinak mně indukce dost hlasitě vrčí. Mám od AML.
Máme indukční desku zančky Gorenje za cca 20 000 Kč a dělá to samé. Musím říct, že jsme byli ze začátku také zklamáni, ale čas všechno vyléčil a nyní jsme na ten zvuk zvyklý Každopádně jen chci říct, že u některých desek je popisovaný zvuk asi normální. Sestra má tuším Whirlpool za cca 10 000 Kč a oproti té naší je to óda na tichost.
Zdravím Helenko,
já osobně jsem měla sklokeramickou desku a ted mám cca rok indukci od Amicy. Je to méně známá značka, ale poradil mi ji kamarád, který je stavař a v tomhle ohledu mu věřím, tak jsem na něj dala :D Ústní doporučení je vždycky nejlepší. A musím říct, že nedělá žádný hluk. Myslim, že hluk je skutečně divný. Zkoušela jste se zeptat výrobce nebo někde v servisu?
Dekuji za odpoved, v byte se jeste nebydli tak se to resi postupne. Ale podle ohlasu je pry zvuk normalni :oS
V druhe diskusi uvadite ze mate amica-spotrebice.cz/...
Ale to je take sklokeramicka deska, jakou mate novou Indukcni?
Jen se zeptám.
Jak máte indukční desku na lince zabudovanou? Měla by tam být jen položená na takovém samolepícím těsnění.
Dobrý den Helenko,
já jsem to spletla, mám v tom internetu vždycky zmatek :D
Špatně jsem se podívala na název a podle fotky mi to připadalo jako moje deska, poslala jsem vám špatný odkaz!
Ta moje je tahle amica-spotrebice.cz/...
Promiňte, ale na internetu občas dělám chyby! Lepší je pro mě povídání u kafíčka :D
Zdravím a přeji hezký den!
Dekuji za opravu,
tato deska je indukcni a cena je jak za tu MORU, zajimave ze je ticha, kdyz je ve stejne cenovve relaci, zatim vetsina tvrdila ze ticha jsou jen ty dvojnasobne drazsi ...
Škoda ze v prodejnach se neda indukce vyskouset, ale jen okoukavat :o(
Heleno, netrapte se, určitě ji máte položenou správně. Ale musí tam být pod ní mezera třeba do dvířek, na to odvětrávání. To je u této desky nutné. Pro jistotu se podívejte. Já měla dříve obyčejnou sklokeramickou a tam žádná mezera na odvětrávání být nemusela. Když mi motovali indukci, museli mi udělat takový dlouhý výřez do skříňky pod deskou. Ale je to napsáno i v tom manuálu. Já to neumím dobře vysvětlit. Radím, abyste se na to podívala a zkontrolovala to. To může být také příčina zvýšeného hluku při tom odvětrávání, protože tak hlučná, aby Vám to vadilo, by být neměla. A určitě by to desce neprospívalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.