Máte někdo zkušenost s Pečenkou ETA?

Od: Datum: 28.03.16 20:26 odpovědí: 11 změna: 03.04.16 19:43

V garsonce nemám troubu. Zvažovala jsem starou známou klasickou remosku. Ale někde jsem četla, že jak je na ní to okýnko nahoře uprostřed, že tam málo peče a že snad ETA dělá něco lepšího, čemu říká Pečenka. Není to náhodou totéž, jen trochu jiný tvar? Nevíte, co líp peče? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 28.03.16 22:34
avatar

Novější typy se už vyrábějí, právě z tohoto důvodu, bez okénka. Koupila jsem si tu větší, byla bych s ní spokojena, jen se mi zdá, že třeba než se upeče kůže na kuřetu do zlatova, trvá to dost dlouho. Možná se to ale buď nedá porovnávat s troubou, ve které už peču 30 let, nebo ve srovnání s remoskou střední velikostí, kterou jsem měla před troubou, to opravdu trvá déle? Nebo si to, po těch letech, namlouvám a pečou stejně a vždycky to trvalo tak dlouho? Ve vzpomínkách mám uloženo, že to bylo docela rychle, tak nevím, kde je pravda. Jinak, propečenost skvělá a teflonový povrch nádoby se lehce myje. Horší to asi bude, do budoucna, s udržováním poklice z leštěného nerezu, protože se nečistota zapeče a neabrazivními prostředky, tedy ani spec. prostředky na nerez, se mi to bez poškrábání zcela vyčistit nedaří. Povrch by mohl být opět smaltový, méně elegantní, ale za to lépe a snadněji udržovatelný. Jinak dobrý pomocník, s nižší en. spotřebou, než velká trouba, obzvláště pro nás, s mužem, když jsme jen dva.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.03.16 12:21
avatar

Schválně jsem se podívala co to je "pečenka Eta" a vidím, že to je stejně remoska, jenomže čtveratá. Remosky mám doma dvě, velkou a malou. Nemůžete regulovat příkon, prostě zapnout a čekat. A to mi dost vadilo. Tak jsem si koupila Bravosku, kde můžete nastavit teplotu. Tam žádné okénko není, je oválná, větší. Ale stejně to je jenom jiný styl té staré remosky. To, že pod tím okénkem remoska nepeče, je nesmysl. Já troubu mám, ale někdy vytáhnu tu remosku, neboť ji používám pro tak zvané "pomalé pečení". Na to je výborná. Trvá to dlouho, protože je nízký příkon. takže jestli remosku, nebo tu Pečenku, to už je na Vás, co se Vám líbí víc. Jinak je to to samé, liší se pouze tvarem. I cena je skoro stejná.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 01.04.16 01:36
avatar

Suzymon, sám výrobce uvádí v příručce, že nový typ je bez okénka, protože docházelo k nerovnoměrnému propečení.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.04.16 19:54
avatar

Blesik, to je divné, protože právě ta jmenovaná "pečenka" okénko má, jenom je čtveraté. takže asi mluvíme každá o něčem jiném. Dokonce se tam píše "průhledné víko". Doporučuji si prohlédnout "Pečenku" o které tady mluvíme. Jinak dejte to vyjádření výrobce ke konkrétnímu výrobku. Já to nikde nenašla...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 29.03.16 13:05

Přítelkyně kupovala synovi Pečenku ETA do Francie (nemají troubu jen plotýnkový vařič) a zatím posílá jen samé pochvalné recenze. Už ji použil i na pečení nějaké buchty a vše se zdařilo, takže vlastní zkušenost nemám, ale reference z druhé strany jsou dobré.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 02.04.16 21:04
avatar

Já jsem si koupila tu novou remosku, okýnko tam není a peče velmi dobře. je lehounká, má pěkný povrch,nic se tam nepřipaluje, dobře se udržuje a velmi dobře se zvedá poklice, je to levnější a zdravé pečení. A pozor, jsou velmi rozdílné ceny a je velmi podivné, že výrobce Remoska ji prodává skoro nejdráže, zvolte heureku.

http://www.remoska.cz/remoska.html

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ja1
Datum: 02.04.16 22:13

Koukám že i na té (dnes neskutecně předražené) remosce se šidí, stará R. Original co dělali v OPMP Český Brod (výroba byla v závodě v Kostelci n. Č. Lesy) s odnímatelnou rukojetí má 500W, Grand má 650W. HUTka bez okénka (Okresní kovopodnik Praha východ, Brandýs n.L - Stará Boleslav) s rukojetí měla taky 500W

Tahle má jen 400W, tak by mně zajímalo kde je ta "úspora", když to díky slabší spirále bude muset péct déle...

Navíc i tyhle nové spirály prd vydrží oproti starým co byly za socíku, které jsou dnes v podstatě víc zatěžovány, neboť byly navrženy na napětí 220V a dnes je 230.


doplněno 02.04.16 22:28:

Tak "nový" Grand má 580W*haha*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: takve
Datum: 02.04.16 22:27

Vzhledem k tomu, že mám jak pečenku, tak remosku, mohu vnést jasno do zdejších zmatených odpovědí. Mezi pečenkou a remoskou je zcela zásadní rozdíl:

Remoska peče zeshora, pečenka zespoda!

Čili to topné tělísko (odporový drát) má remoska umístěné ve víku, pečenka naopak ve dně. Proto u pečenky nevadí, že je víko celé skleněné, je to jen poklop. Obojí má své výhody i nevýhody, to už nechávám na hospodyňkách.

Tip: Zkuste v pečence udělat popcorn. Nepotřebujete ten speciál popcorn do mikrovlnky (který je drahý a je to jen jedna dávka), stačí ten obyč, který stojí asi deset korun a uděláte z něj plno dávek. Přes to sklo je to fakt podívaná. Děti budou nadšené.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 03.04.16 13:31

Asi jste si popletl(a) spotřebiče. Pečenka ETA má topné tělísko ve víku nikoliv ve dně, jak uvádíte. V popisu spotřebiče na stránkách ETA.CZ se uvádí mimo jiné : Elektrický pečící hrnec ETA Pečenka nabízí : Topný článek zabudován ve víku...

Také jsme Pečenku kupovali (viz. výše) a přímo v obchodě zkoušeli pohmatem na spodní stranu víka, zda po zapnutí hřeje.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 03.04.16 19:00
avatar

Asi si to popletl s tou pečící pánví o které píši nahoře. Jmenuje se Bravo-Bravoska a je vyrobená na jiném principu. Mám ji také. Ale i tam je topné těleso pouze v jedné části, výhodou však je, že to jde převrátit. Tedy bu´d se dají potraviny dolů a pečeou se vrchní částí, nebo se potraviny umístí do té části kde je topné těleso a peče to zespoda. Ta teda žádné okénko nemá, protože by to ani nebylo možné. A dá se tam regulovat teplota a má vyšší příkon, u remosky se teplota regulovat nedá. Ale stejně víc používám remosku, ale kloudné vysvětlení pro to nemám. Asi jenom to, že je remoska menší a když už se rozhodnu nepoužívat troubu, tak se mi nechce vytahovat tenhle velký pekáč.


doplněno 04.04.16 12:46:

Tak tomu už rozumím a Takve má pravdu. Každý máme doma něco jiného na stejném principu. Jenom ta starodávná Remoska je pořád stejná. A podle mne je nepřekonatelná pro určitý způsob vaření a pečení. Moje sousedka neměla troubu a dělala v tom naprosto všechno. Ale ty její buchty a všelijaké koláče se nedaly jíst :-D. Jenom nevím, jestli byla chyba v kuchařce, nebo v přístroji. Já v ní peču maso, když dělám malou porci, nebo jiné pokrmy které se zapékají. Moučníky jsem nikdy nezkoušela, na to používám troubu.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: takve
Datum: 03.04.16 19:43

Já mám pocit, že pod názvem pečenka jsme onehdy kupovali přibližně to, co je na obrázku. Ale asi si to tedy pamatuji špatně. Také je možné, že názvy se časem změnily.

S "původní" remoskou je také ten problém, že ochrannou známku "Remoska" vlastní jistá soukromá společnost (ale není to ETA), čili když kdokoli jiný vyrábí něco na principu remosky, musí si vymyslet název vlastní, pak vznikají ty různé Bravosky a podobně.

V rádiu byl před časem rozhovor se zástupkyní myslím zrovna fy ETA, která o svých různých pečicích hrncích či pečenkách dlouze podrobně mluvila, a bylo legrační, jak se slovu "remoska" zuřivě vyhýbala a ani jednou jej nevypustila z pusy, i když to moderátor neustále výslovně připomínal a každému bylo jasné o čem je řeč. :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.