Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spor s tchánem ohledně koupelny

Od: andrej® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Představte si nefunkční koupelnu s vanou v patře rodinného domu, kde nikdo nebydlí. Dole v přízemí bydlí tchýňáci. Rozhodli jsme se koupelnu lehce zrenovovat a dát sprchový kout. Zvolil jsem cestu snadného řešení na úkor dokonalosti provedení, stejně se tam nebude trvale bydlet. Takže sprchový kout jsem připravil přesně nad funkční odpad ze staré vany vpravo. Pod vanou nebyla podlaha, tak jsem to využil k položení trubek a kabelu pro pračku na protější stěnu vlevo. Provrtal jsem zeď do sousedícího wc a tam zatím skončil. Zrovna tak, baterie k umyvadlu a sprše se pouze přímo provrtá vpravo do wc a tam se všechno dvěma trubkami povrchem napojí na boiler TO 20 a přívod studené vody. Tím pádem ve staré koupelně neporuším dlaždičky a nové nalepím přímo na ně.To bylo keců, že to nebude hezké a že to mám vysekat a tak. Trvale tam nikdo zatím bydlet nebude, jen se počítá s tím, že by tam přespávala dcera po dobu studií. A na to nepotřebuje pozlacenou koupelnu. Dík za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

3x

Nevím, co chcete za radu. Nicméně koupelna ani dům zřejmě není váš. Tedy od toho bych začal.

pt®
hodnocení

1x

Čtu to dobře? My jsme se rozhodli? Takže vy jste se rozhodli příbuzným předělat koupelnu podle svých představ. To jako, kdyby přišli tchánovci k vám a začali vám předělávat vaši koupelnu podle jejich představ. Rozumíme si? To přece nejde, přijít do cizího domu a počínat si tam, jako, že vám patří. A jen proto, že jsou to tchánovci, tak si to dovolíte a ještě se vám nelíbí, když k tomu mají svůj názor. To jsou hodně trpěliví, protože by vás také mohli nechat vykázat policií. Myslím, že jste to vzali za špatný konec. Nejprve je slušnost, domluva, pak předělávka a poděkování, že vám to umožnili a že tam může vaše dítě po dobu studií bydlet.

pt: Nejsou to cizí lidi.Jsou to rodiče jeho manželky.Mohli by přijít s nápaden koupelnu financovat každý polovinu nákladu.A vykázat policii? Tak to by mne ani vnoučata už nikdy neviděli.Když už teď to nechtějí pro vnučku co bude následovat?

doplněno 28.03.16 14:28:

Samozřejmě. Buď to bude prozatimní řešení a financovat to budou mladí nebo jinak by měli přispět na zvelebení své koupelny tchýnáci. Jinak nejhorší řešení je když bydlí staří s mladými pod jednou střechou.

Ale tchánovcům podle všeho nevadí, že koupelnu opravují, naopak, ale zároveň chtějí, aby to nějak vypadalo. Podle popisu to ale bude polovičatá koupelna jak na stavbě, což se jim asi (očividně) nelíbí.

tomi463*
hodnocení

0x

Dobrý den, no co na to říct? S některými lidmy se prostě nedomluvíte. Jelikož je rodinný dům jejich, tak vám nezbyde se s nimi nějak domluvit a navrhnou společné řešení, jestli tam někdo nebude v nejbližší době trvale bydlet, tak to vaše řešení nění špatné, no nevím jak vám víc poradit *nevi*Buď se s tchánem domluvítě, nebo budete muset respektovat jeho řešení

lucie*
hodnocení

0x

Ať máte sebelepší představu o funkčnosti a designu,překousněte to a přemýšlejte nad tím jinak.Majitel má vždy větší pravdu a může si tam udělat i vodotrysk když bude chtít:)potom přemýšlejte co s tím bude do budoucna.Třeba se to obydlí trvale,pronajme,prodá...myslete daleko do budoucna no a to všechno vyhodnoťte a podle toho najděte kompromis.

hodnocení

Za prvé, barák je napsán na manželku. Patro se považuje za naše už teď. Za druhé, Kdybychom se po jejich "odchodu" přestěhovali dolů, první na řadu by přišla překachličkovat koupelna. Brrr. Už jsem všude (jinde) nadělal spousty práce a musel se ohlížet na druhé. A dospěl jsem k názoru, že už nemůžu a že je lepší šetřit časem i silami a dělat dočasná, provozně funkční řešení. A na pořádnou rekonstrukci si počkat, až budou na odchodu. (není třeba se rozčilovat, po tu dobu budou mít od nás kompletní servis, jenom už si do ničeho nezakecají)

*slunce*

asd1

"Dočasné řešení" znamená, že to tak buď zůstane nebo to budeš složitě předělávat. tj. buď něco snadno odstranitelného, nebo to udělat rovnou na hotovo. Chce to přemýšlet než pak zjistit že to vlastně musíš dělat celý znova... Může to být třeba koupelna pro hosty, děti atd.

paspulka*
hodnocení

0x

O co ti jde? Věc je hotová,tak neřeš s tchánem nic...zamumlej no jo,no,no a jdi pryč nebo nahoď jiné téma.Prostě se tvař ,že věc je vyřízená...pokud by chtěl vrátit vše zpět,klidně řekni,že jo - až bude čas třeba v létě,pak na jaře atd...

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj přátelé.

Uberte vášní. Domek je mladých a jak si to ,,mladej,, spáchá je na něm. Oni si v tom pak budou žít. Když jim to bude vyhovovat, bude dobře. Když ne, všechno se dělá v plastu a tak se dá cokoliv na rozvodu přestřihnout a natáhnout jinam a jinudy. Něco bude poschovávané pod sprcháčem a to co jinde bude chvíli někde čouhat, se dá zase dodělat podle přání a zase třeba zazdít, zaobložit. Proč to hned nějak hrotit?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]