Nejste přihlášen/a.
Jaký je rozdíl mezi sekerou štípací a universální? Stejný výrobce nabízí 2 různé sekery s hmotností 2kg. jedna je štípací, druhá universální. Vím, že je tem rozdíl v úhlu samotné sekery, ale copak nejsou obě na štípaní? Přikládám odkazy tak mi prosím poradte se kterou sekerou se mi bude štípat lépe.
Díky
http:/ naradi-extol.cz/...
štípací sekera má silnější kužel - nedá se tím dobře sekat normální polénko, spíše je to na větší kusy, kde se musí mlátit na vícekrát .. i podle obrázku je vidět, že "univerzální" je prostě jen klasická sekyrka s jemným kuželem na takové to normální domácí sekání.
Pokud máte velká a sukovitá polena, potřebujete velkou štípací sekeru. Na další sekání je vhodná ta druhá.
Rozdíl je hodně velký. Štípací je jen na štípání, univerzál je i na osekávání větví, přitesání trámu atd. - na to je štípací nepoužitelná.
Za mne je lepší jedna kvalitní než 10 průměrných. Můžu doporučit Fiskars F2400 (mám s ní naštípáno zhruba 200 prm, štípe líp naž 4-5 kg kalače), dnes bych bral nástupce X25 nebo X27.
Ten Extol na pohled vypadá slušně, otázka je materiál. Fiskars je opravdu kvalitní. Nejlíp chodit po vesnicích a zkoušet co vám sedne do ruky (v krámu vás asi těžko nechají cvičně si štípnut pár sukatých špalků
Určitě nebrat dřevěné toporo - seknete za špalek a je po něm. Nylon vyztužený sklem vydrží opravdu hodně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.