Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podstavec pod pračku-sokl?

Od: miq* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den. Ze zdravotních důvodů potřebuji zvednout pračku asi o 50 cm nad uroveň podlahy. Pořizoval jste si někdo něco podobného, nebo nemáte nějaký návrh jak to zrealizovat? V koupelně mám normální kachličkovou dlažbu.Stůl je hloupost ajá přemýšlím o nějaké konstrukci nebo vestavbě, musí unest pračku i vydržet vibrace. Děkuji za nápady a odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

O nějakém továrním výrobku nevím.Tak bych to viděl na nějakou zámečnickou dílnu,či šikovného kutila,který by Vám to posvařoval z nějakých eL profilu.Stůl je hloupost-jak jste sama psal.Pračka něco váží a taky vybruje,tak by měla být konstukce pevnějšího charakteru.A určitě bych neopoměl dosedací plochy (jak mezi konstrukcí a podlahou,tak i konstrukcí a pračkou) opatřit gumovou podložkou dostatečné tloušťky.*placni*

hodnocení

0x

co takhle zděná konstrukce z plných cihel. Pokud bydlíte v přízemí nemusíme se bavit o účinku zatížení dané hmoty na konstrukci pod tím,tj.podlahy. U stropu je to již na zvážení resp.na výpočet hmotnosti konstrukce. Možná by to šlo i z Ytong, které jsou velmi lehké a velmi dobře se s nimi pracuje. Prostě takový 50cm komín bez díry uprostřed. Otázkou však je zdali porobeton snese dané zatížení. Obložit se to dá obkládačkami . . . .*klik* co ja vim co dále. Pračku zajistit proti pohybu uvedeným systémem gumových podložek.

furtnic*
hodnocení

0x

Snad Vám poradím.Kamarádova babička chtěla to samé.Měla pračku na plnění z boku.Dělal jsem si z ní srandu a řekl jí,ať si koupí z vrchním plněním.Zrada nechtěla se s tou svou rozloučit.Tak jsme z plných cihel vyzdily čtverec o rozměrech pračky(trochu větší),A mezi ně zazdil siporex.I když to mohlo být celé z cihel,protože to nebylo v patře.Pak obklad a bylo.Pod pračku jsem v práci na lisu vyrazil 4x gumové kolečka pod pračku,vyvážil a bylo hotovo.(stačí vystřihnout.)Můj názor je ,že i v patře by se to mohlo uělat takhle,protože určitě to není takové zatížení.Co když si tam dáte starou poctivou almaru(řádně těžkou) a naplníte nádobím.Taky se nepropadne.A málem bych zapoměl.Ze předu jsem udělal otvor pro nohy,aby mohla jít blíž k pračce.Něco jako výklenek.Stačí 15cm vysoký i hluboký.Široký tak 40cm,aby se do něj nemusela trefovat.Snad víte co myslím.Dělá se to v prádelnách u van.

doplněno 10.08.09 21:43:

Ještě dodám,že to není až tak potřeba ten výklenek,ale ona si na pračku dávala prášek a věci na praní.

bellis*
hodnocení

0x

Podstavec pod pračku tovární výroby existuje. Stojí ale 2-3000,-. Zkuste se obrátit na stolařskou dílnu. Stačily by hranolky 5x5cm a cena bude rozhodně nejnižší ze všech možných variant a doma nebudete mít binec jako při zdění soklu z cihel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]