Nejste přihlášen/a.
Mám plastovou polorohovou vanu, ale nedbalostí mi do ní spadl hrnec a udělala se mi tam rýha a nevím čím by bylo nejlepší jí zamazat!? Určitě na to jsou nějaké pasty ale nemám s tím skušenosti tak kdyby mi prosím někdo poradil?
Děkuji všem za radu!
Zkus neutrální silikon pěkně odmastit technyckým benzínem na hadříku nechat uschnout potom nanes neutrální silikon do rýhy a potom ho postříkej jarovou vodou z rosprašovače a setři speciální stěrkou pozor ta jarová voda se nesmí dostat tam kde chceš mýt silikon. Podotýká že ten silikon musí být neutrální jinak naděláš víc škody než užitku. vše koupíš ve stavebninách
doplněno 12.08.09 22:17:omlovám se za tu češtinu, ale jsem ze stavby
Ten silikon nepřipadá v úvahu, je měkký a neudrží se tam. Zkusil bych spíš vytmelit dvousložkovým tmelem nebo pokud není rýha moc hluboká, tak rozbrousit smirkem do ztracena.
ten brusný papír také nepřipadá v ůvahu! na každé akrilátové vaně je antibakteriální vrstvicka díky tomu žloutnou jenom tam kde jsou porušeny nebo zatmeleny obyčejným silikonem obsahující rospouštědlo které smrdí jako ocet, ten tu vrstvicku rozežere a potom sám ani nemá na čem bržet proto se uloupne právě sposta van na tento problém trpí. A nebo tu speciální dvosložkovou soupravu, to musím dát za pravduna, na lepení akrilátových van a vaniček, ale myslím si zě by to mohlo žloutnout také, ale skušenost stím nemám.
Hakissi,
Tento tmel je akrylový polymer,tudíž velmi podobný vlastnímu materiálu vany.Ale stejně je nutno pak opravenou rýhu přebrousit a přeleštit.
JABRAKA
koupelny-byt.cz/... myslím že je to v prvním odstavci mistři
doplněno 16.08.09 22:32:ten tmel teda neznám to opravdu nevím co je to zač, ale ten brusný papír nepřipadá v ůvahu
V reklamě,která je v předchozím příspěvku,se mluví sice o antibakteriální vrstvičce,ale nikdy jsem při práci s plasty všech druhů o něčem takovém neslyšel.Vím jen,že 100 % akrylát znamená plexisklo,čili polymetylmetakrylát.Dá se polymerovat přímo do formy.Ale takový rozměrný výrobek by stál desetitisíce.Zůstává tedy vakuové tvarování ohřáté desky .Pak jde o kusovou výrobu,také dost drahou,pokud jde o vstřikování,a hromadnou výrobu,používají se granulované kopolymery se styrenem-Akryl butadien styren kopolymery.ABS.Myslím si,že ta antibakteriální vrstva je jen reklamní záležitost.Zkusím se zeptat Google o seriozní informaci.
JABRAKA
ta vrstva tam opravdu je protože to jinak žloutne vím to z vlastní skušenosti právě díky tomu silikonu mockrát jsem to opravoval, když se ten obyčejný silikon s ,,octem" od vany za 2-3 roky odtrhne protože nedrží je pod ním žlutej flek nejspíš je silná nědy více někdy méně záleží na kvalitě vany . Představuju si to jako lak o malé síle je možné že se do nějaké hloubky dá brousit ale nejspíš to bude hodně minimální a půjde o leštění
Nejlepší na opravu plastové vany je originální sada opravného tmelu kterou mají v nabídce výrobci van./riho/.Nevýhodou je však velká cena cca 900kč-i malá velikost balení které se musí po otevření spotřebovat.
Druhé řešení je to když je rýha menší dá se dobře rozleštit speciální sadou na leštění která se dá sehnat v hobby marketech a obsahuje brusný a lešticí kotouč který se dá upevnit do většiny vrtaček s klasickým sklíčidlem a hmotu která se nanese na poškozené místo a pomocí hrubšího kotouče/filcového/se zanese do poškozeného místa.Potom se vezme lešticí kotouč a hmota kterou se misto přeleští.Když je to dobře udělané nic není vidět.Opravoval jsem již několik van a dokonce jsem s tím leštil i keramiku.Jinak cena této sady je cca 250 kč.Hlavně ne silikon nebo lepidla jak tady někteří doporučují..
pokud vím,existují firmy zabývající se renovacemi van,není to žádná novinka.Obrátil bych se na ně. Stejně tak jako tak to asi za Stokorunu nespravíte bohužel. Hledejte na netu nebo zl.stranky - Renovace koupelnových van, Renovace Van. Prostě bych to zkusil, pozeptal se. Snad tomu rozumí více.
Ahoj Sandy super tip díky moc máme ted vanu od Polysanu DUO a delnici nám lezli ve vaně v botách co obkládali stěnu dnes jsme tam byli... katastrofa vana poškrábaná jako praseMyslíš že to opravdu pomůze to rozleštění a nepujde nic vidět?..Já už asi nebudu z toho spát nám dům staví DEVELOPER takže stavbyvedoucí to trochu po..
zítra zkusim ten POLYSAN a at si to oni zaplatí!..Navíc podrápali ty hovada i u odtoku chrom takže ufffs ... to jsem zvedavá hned ráno jim budu volat a to mi věř, že snad asi nedospim ..navíc vanu máme v plný výbavě masažního systému a všude prach a bordel z obkládaček..ty paka sundali u tý vany folii a vana plná bordelu kamínku atd. práve já už tam byla pred cca týdnem tak jsem ječela, že pokud to bude škráblý at se těší a dneska ..achjoooo..snad nezanesli i ty trysky...
((...dobrou noc a ještě jednou moc díky!
..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.