Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventil otevíraný na specifickou hodnotu tlaku

Od: strojar55 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
potřeboval bych si pořídit ventil, který se otevře při určité hodnotě tlaku v potrubí a poté zase hned zavře a opět čeká na danou hodnotu tlaku. Mohl bych pro tuto aplikaci použít ventil elektromagnetický?
Děkuji za Vaše rady

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pokud k elektromagnetickému ventilu máte vhodný snímač tlaku a řídící jednotku, tak ho použít můžete..Ale asi jednodušší by bylo použít klasický pojistný ventil.

jenda2*
hodnocení

0x

To je normální funkce pojistného ventilu nebo elektroventilu s časovačem.

strojar55
hodnocení

Domníval jsem se, že pojistný ventil funguje principu, že při překročení povolené hodnoty tlaku se otevře, ale opět se zavře při poklesu na povolenou hodnotu tlaku. Já potřebuji aby se při specifikované hodnotě otevřel a propustil tak celý přetlak ne pouze jeho část.

K čemu přesně to má být?

Jaký tlak vás zajímá?

Jde to řešit třeba arduinem + el.mag ventilem + tlakovým spínačem na konkrétní tlak.

strojar55
hodnocení

Vyrábím model vstřikovací věže, kde potřebuji, abych vzduch vstříkl do nádoby pod určitým tlakem, který zajistím kompresorem, který si vytisknu na 3d tiskárně. Jde pouze o názornou ukázku technologie, tím pádem nemusím pracovat s nijak velkými hodnotami.

já bych to řešil takto:

ebay.com/...

+

ebay.com/...

+

ebay.com/...

+

ebay.com/...

celkem cca za 500,- a můžete tím řídit komplet chod modelu :)

fiser22*

Přesně tak, po dlouhé době zase smysluplné využití potenciálu arduina :) výhodou je že si vše můžete upravit podle sebe a v budoucnostu ještě přidat další utilitky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]