Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou kari síť do zákl.desky

Od: pitss odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, stavím chatu o velikosti 6x4metru zajímalo by mě jakou kari síť použít? Stačí oko 150x150x5 nebo jiné? A ještě jakou mám udělat sílu desky? Stačí 10cm? Děkuji za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fero*
hodnocení

1x

Dobrý den,Váš plán na zhotovení základ.betonové desky je v pořádku.Kari síť i síla betonu je vyhovující.

Při míchání betonu nešetřete s cementem(cca 25 kg na 2-2,5 kolečka betonu),zde neplatí,že kdo šetří má zatři,ale je to

nezvratná chyba ,která se nedá již napravit.Držte se pořekadla,že základ je grund ostatní je špunt.

Beton nedělejte ani suchý ani moc řídký(musí jít dobře stahovat a po stažení se nevytlačovala voda na povrch).

Kari síť položte do betonu cca 2- 3 cm od spodku desky,aby byla dobře obalená betonem(po položení na síť po-

klepte ,nebo malonko zvednout a zatlačit do vrstvy betonu),pak již jenom míchat beton a stahovat.Nezapomenout

druhý den beton kropit(cca 2x za den podle venkovni teploty.

Doporučil bych Vám do betonu vložit průvlaky,(chráničky),pro případné rozvody elektriky ,nebo vody.

Rovněž nezapomeňte na isolaci proti vlhkosti(nepíšete,zda deska má být isolována,neb bude isolace až na desce),

když tak ještě napište.

Nezbývá než Vám popřát hodně zdaru a ať se dílo podaří.

S pozdravem fero

pitss

děkuji za radu, nakonec jsem pro jistotu koupil kari sítě 100x100x5 a desku udělám 12cm. Všechno nechávám z betonárky jak pasy, výplň do ztraceného bednění i základovou desku. Vše beton 16/20. Chata bude totiž patrová s obytným podkrovým výška 5 metrů stavěná z pískového porfixu 250x250x500. Izolaci chci dát až na desku. Ještě že jste mi připoměl průvlaky na ty bych zapoměl :) . Myslíte že mám kropit i teď v tomto počasí. Desku budu vylívat už příští týden, teď stavím zatím ztracené bednění.

Ne není třeba kropit ,teda v tomto počasí,jinak dobrá volba vzít z betonárny-takový beton je vždy několikrát lepší než doma míchaný a navíc to bude vylito v jednou což také navýší kvalitu!Jinak foro dal dobréu radu-kari sít musí ležet v betonu ne pod betonem nebo těsně pod povrchem a případně nezapomonout na prostupy na IS!

pitss
hodnocení

0x
Oprava neni to primo deska mam vylite pasy + 2 rady ztraceneho bedneni takze jakoby ta deska nahoru :) nevim jak se tomu rika spravne, ale kdyz reknu nekde deska tak me div nezlincujou :)

jabraka*
hodnocení

0x

MŮJ SOUKROMÝ NÁZOR,pokud máš zakladové pásy a potřebuješ vybudovat podlahu,nepotřebuješ žádnou karisíť.Stačí drenážovaný prostor se štěrkem asi 25 cm,na tom potěr beton asi 5 cm,hydroizolace ,polystyren a nášlapná deska,nejlépe rigidur podlaha,ale vyhoví i OSB desky.

Na takovou chatku do 25 m2 nepotřebuješ ani stavební povolení a taky ne kolaudaci-.

JB

pitss

děkuji za radu,ale už jsem rozhodnut pro desku, protože stavba bude na hraně zátopové oblasti a kdyby náhodou přišla nějaká jo extra 200letá voda tak abych měl klid. Podlaha bude až ve výšce 75cm :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]