Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu si navrhnout dům?

Od: kamila* odpovědí: 8 změna:

dobrý den, víte chci si koupit dům a bude tam kuchyně,koupelna,obývácí pokoj a ložnice+ sklep a půda na starožitnosti. ale já se vás chci zeptat můžu sám navrhnout jak to postaví co tam bude a tak?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Tak sama navrhnout dům (ve smyslu projektu) si samozřejmě nemůžete, protože tomu nerozumíte.

Ale pochopitelně své požadavky a koncepci domu si načrtnout můžete...a pokud to bude technicky alespoň zčásti v pořádku, potom Vám to projektant překreslí a upraví do "realizovatelné" a technicky přijatelné podoby..

Znám ale případy, kdy zákazník také "projektoval"...a kolega projektant mu to potom z hlediska "stavovské" cti odmítl překreslit, protože prý takový paskvil v životě neviděl.

asd1
hodnocení

2x

Návrh dáte projektantovi a ten to upraví aby vám to vyhovovalo a šlo legálně postavit + zkolaudovat.

Pro vás spíš koupit starý dům se sklepem, nechat jen obvodové zdi a zbytek komplet překopat. Tam se dá stavět víc podle svého než v novostavbě (navíc novostavba se sklepem vyjde dost draho)

figurek*
hodnocení

2x

Proč byste si nemohla navrhnout dům?

Můžete si vymyslet vlastní návrh a zadat jej nějaké firmě k dopracování.

Ale dobře vám radím, k navrhování interiéru si zavolejte bytového architekta.

hodnocení

0x
Jasne. Setkas se s architektem. Nacrtnes co a jak. Pote jak udela navrh tak ti ho posle a ty bud to odsouhlasis nebo udelas zmeny. Vse je na domluve.

Vy máte určité představy, projektant má své představy, ale vy v tom budete bydlet, ne projektant. Vše, co jsem postavil jsem vymýšlel sám, projektant pouze překreslil.

janm*

Přesně tak, pokud má projektant "své představy" vyměňte projektanta.

joudic*
hodnocení

0x

ano.. kdyztak na hrani doporucuju Turbofloorplan

hodnocení

0x

Projekt jsem si částečně narýsovala sama, jen technické věci jako základy, střechu rozvod vody, topení dělal projektant a samozřejmě i můj projekt, ač ho zachoval, musel hodit do správné velikosti a pochopitelně to musel prověřit, podepsat a opatřit razítkem. Ale musela byste umět projekt udělat, nebo mu dát jen nákres s parametry a nechat to na něm. Projekt musí obsahovat různé pohledy ze všech světových stran, nakonec těch pohledů bylo asi 14 a každý v mnoha vyhotoveních. Pokud s tím nemáte zkušenost, tak to nezvládnete a pokud máte, tak byste se asi neptala. Prostě mu řeknete a nakreslíte, co a jak chcete a on to propočítá a hodí na papír. Projektanti jsou různě dobří, i různě drazí, cena se může dost lišit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]