Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnažený betonový základ

Od: nick88* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den prosím o radu co udělat s obnaženým betonovým základem, aby se na něj daly nalepit a zaspárovat obkladačky. Původní pokrývka (také obkladačky) se odchlíply a tak jsem jej osekal a zjistil jsem, že poměr betonu byl asi 1:6 :) Základ spíše vypadá jako z písku. Nyní netuším čím to "našpricnout", nebo potáhnout aby se obkladačky opět neodlouply. Hloubkovou penetraci jsem již učinil.

Děkuji za radu.

Obnažený betonový základ
Obnažený betonový základ #2
Obnažený betonový základ #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, a co použít desku cetris a až na ní udělat povrchovou úpravu?

Nejsem si zcela jistý, ale myslím, že jdou i obkládat. Zdravím!

cetris.cz/...

doplněno 24.03.16 05:49:

Proč ty původní obklady opadaly? Není to vlhkostí, resp. mrazem? Když budete obkládat tento nesourodý a možná vlhký sokl, tak máte jistotu, že to vydrží?

doplněno 24.03.16 10:18:

nick88 - pokud to není vlhké a ty desky tam nedostanete (nechcete), tak to udělejte, jak radí kolegové. Cetris je vhodný na odvětrání vlhkého soklu. Měl jsem z fotky dojem, jestli Vám nezatéká ten dešťák pod základy, sokl nevlhne a obklad neodmrzl - patrně ne.

nick88*

Díval jsem se na odkaz a desky se dělají od síly cca 10mm což bych musel o tuto tloušťku obrat ten základ, aby mi dlažba nesahala před omítku. A nevím jak by to bylo s přilepením..

nick88*

Nevím jestli to opadalo vlhkostí nebo nesprávným použitím materiálu. Základ se mi zdá být suchý, ale zda-li saje vlhkost netuším - musela by to sát potom celá základová deska..? Ty desky by se daly přikotvit pomcnými úchyty, ale pořád ta šíře..:)

nick88*

No právě to vlhnutí asi nakonec tam bude:) O víkendu zkontroluji těsnost té guly (odpad dešťovky), zároveň zkontroluji pokud tam vůbec je nějaká izolace u zákaldů. Podle všeho co slyším, by měla být vytažená k zámkovce, nebo nad a já jí tam nevidím (zatím jsem nepátral). Každopádně i kdyby nebyla, tak přeizolovávat to nebudu, protože by to znamenalo odstranit zámkovku a pergolu která je opodál, zdi jsou odizolované a suché což je důležité. Pokud zjistím, že to není tím odtokem, půjdu nakonec asi do těch desek, jenom budu muset sehnat jiné plechové kotvy, nebo zrobit vlastní dle aktuální hloubky a srovnat to do roviny, pak přetáhnout perlinkou a nakonec obklady.

hodnocení

1x

Reaguji jen na to, co vidím.

A vidím vlhký podklad, tipuji, že lepenka je hned pod bílou omítkou, obkla odpadl proto, že odmrzl vlivem vlhka a pnutí. Třeba se mýlím a vidím špatně.

Navrhuji poslechnout Bena, obložit cetrisem, který se vyrábí od 8mm, s odvětráním. Na cetris přilepit obklad třeba Dlažbupem.

doplněno 29.03.16 06:57:

Přikotvit jako sádrokarton, představěná příčka

nick88*
Dekuji asi tak ucinim. Nemate prosim nejaky odkaz na kotveni prpip.jak se ty desky kotvi.?

mytrix*
hodnocení

0x

Dále bych to nekomplikoval. Přilepil obklad flexi lepidlem a myslím že to tam bude déle, než my všichni :)

nick88*

Mám koupený HASOFT - dlažulep profi tř.C2TES1, ale nevím jestli tím vyplnit i hluboké nerovnosti nebo je vyplnit něčím jiným? Nebo přidat třeba hrubou perlinku?

hodnocení

0x

Ja by som to natiahol mrazuvdorným lepidlom na dlažbu,na to sieťku a zase vyrovnal lepidlom,po zaschnutí by som na to nalepil obklad.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]