Nejste přihlášen/a.
Otázka bude úplně jednoduchá. Rodiče darovali bratrovi stavební pozemek v podobě parcely, která je vedena jako zahrada. Já jsem původně navrhoval odhad pozemku s tím, že se domluvíme potom na částce, co mi dá. Podstatnou záležitostí je, že na tento pozemek by se vešlo domů víc. Je poněkud nestandardně veliký. Ve chvíli, kdy k nějakému návrhu vyrovnání mělo dojít ale bratr přišel s tím, že cenu určíme tím, že jde o zahradu a cena obvyklá je nějakých 6 Kč/m. Poukázal jsem na to, že mu byl darován stavební pozemek, který mu ušetřil jednak částku za nákup stavebního pozemku..a navíc je tak velký, že na něm v podstatě mohou stavět i jeho děti. Nechtěl jsem vyvolávat kvůli majetku v rodině nějaké velké konflikty, celá záležitost v podstatě byla vyřešená tím, že bla podepsaná bez mého vědomí darovací smlouva a jemu ten pozemek patří, ale zajímalo by mne, jakým způsobem se taková záležitost obvykle řeší?
Viděl bych to tak, že rodiče jsou svéprávní a můžou svůj majetek darovat komu chtějí. Třeba tvému bratrovi. Jestli něco darují i tobě je jejich věc.
Že ti bratr něco dá je čistě jeho dobrá vůle, nárok nemáš na nic.
mě se líbí, jak dobře je na takovýchle dotazech vidět co jim předcházelo a jak to v některých rodinách vypadá. Takže rodiče darovali bratrovi zahradu a vy jste přišel s návrhem postaveným jako hotová věc, že by vám měl vyplatit půlku a v mnohonásobně vyšší ceně stavebního pozemku?
Proč si nekoupíte jinou zahradu? Stačí se podívat na web nějaké realitky a vyběhne vám jich nejméně 100.
Pokud pozemek je veden jako ZAHRADA, tak se nejedná o ST. POZEMEK, tak o co vám jde? I když i na zahradě lze většinou stavět. I kdyby to stavební pozemek byl, tak jej dostal váš bratr a není povinnen se s vámi vyrovnávat. Rodiče asi vědí proč to nedarovali vám.
Vůbec nepátrejte po ceně pozemku, je vám to na prd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.