Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bidet k čemu?

Od: korek odpovědí: 32 změna:

Ahoj, chci se zeptat, jste stoupenci bidetu? Má smysl umístit jej do nového domu nebo rekonstrukce? Nezdá se mi, že bidet zvládne očistu zadní části těla tak jako pořádná sprška v koupelně. Vaše zkušenosti, podněty..?

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

4x

Do jisté míry s vámi souhlasím. Není nad to, si sednout na hranu vany. Problém ale je s tou vanou. Ty moderní, tohle mytí zadku ne vždy umožňují. Prostě si na to nesednete tak, aby to těsnilo mezi hýžděmi a mohami. Další problém je u starších lidí, kteří mytí naštorc na vaně už nezvládají a padají z toho. Pokud máte místo, dal bych tam bidet a myl se dle momentální situce. Třeba po průjmu je vhodnější se přemístit zadkem o půl metru vedle a neťapat s kapající tekutinou u zadku obhozeného průjmem.

vaccent*
hodnocení

4x

Bidet k čemu? K provádění intimní hygieny. Nic víc, nic méně. Při rekonstrukci před 15-ti léty jsem jej zabudoval a nestalo se , že bych někdy zalitoval. Je-li k dispozici kousek místa, není nad čím mudrovat. Naopak jsem např. na dovolených nešťastný absencí tohoto zař. předmětu. Pro něktré rádce k jejich rádoby vtipným (trapným) příspěvkům- léta přibývají každému, rád si pak přečtu jak balacují na hraně vany. Různé bidetky v prkénku po zkušenostech u syna považuji za chabou a nepraktickou náhradu bidetu. Přeji hezký den.

Netuším co vlastní váš syn, ale já jsem toho názoru, že obyčejný bidet je dnes již jen slabou náhražkou bidetu v prkénu. Bidetová prkénka nabízí možnosti nastavení jak teploty samotného prkénka, tak vody, odsávání zápachu z mísy, mytí přední i zadní a i osušení. To vám žádný bidet nenabídne.

figurek*
hodnocení

3x

nemá smysl. Jen bude zabírat místo a vy ho nebudete používat.

hodnocení

3x
Ahoj.
Na bidet nedám dopustit.
Je skvělý,pořiďte si ho.
---
Sprcha je sice super,ale není pokaždé tolik času na to,abych do ní lezla.
Myslím během dne,kdy mám kalup.

zwiki*
hodnocení

2x

Ahoj. Po rekonstrukci bytu máme na záchodové míse bidetové sedátko Uspa.Není elektronické/ asi kolem 6 tis.Kč/,ale nemůžeme si ho vynachválit.Nebojte se,že nemá tlak,aby propláchl zadní část.

medulka*
hodnocení

2x

Zdravím, já bych spíš než bidet doporučila elektronické bidetovací prkénko, které provede celou očistu, nastavíte si ho zvlášť pro dámskou hygienu, zvlášť pro pánskou. Včetně masáže a závěrečného osušení. Bez svlékání a přesedání. Dá se pořídit již od necelých 10. 000,- Kč a potřebujete k tomu navíc jen elektrickou zásuvku. Pasuje na většinu záchodových mís. Při ceně samostatného bidetu a bidetové baterie, to není zas o tolik víc a rozhodně se za takový komfort dát o něco víc vyplatí.

petri*

Děkuji všem jež přispěli, dozvěděl jsem se, jak správně použít ruce, na co mám levou a pravou, na co se používá papír, na co vlhčený ubrousek, že prkénko má možnost předního a zadního mytí. Jak správně používat štětku, a dopřát jí též sprchování. Jsem rád, že jsem neemigroval, a vyhnul jsem se tak hemeroidům, bylo to poučné sem, nakouknout. Já si do teď myslel, při hltání TV reklamy, že bidet je pro kočky. Dámy prominou, myslím ty čtyřnohé. *jasne*

pb®
hodnocení

1x

Jestli zvládne dokonalou hygienu záleží na rukou majitele mytého pozadí.

V nové koupelně bidet mám a jsem za to ráda. A chtěla jsem ho i se sprškou, aby byla očista snažší. Spršku využiju i jinak, třeba se jí dá pak vypláchnout kýbl po vytírání podlahy, opláchnout rantl wc mísy po mytí, ba i wc mísu proudem vody umýt, když na ní ulpí stolice. Protože co opravdu nesnáším, to je vytahování hovna z mísy na wc štětce a pak skladování někde vedle. Fuj. U nás když se myje záchod, tak zásadně záchod nepotřísněný a wc štětka je po umytí sprškou opláchnuta a pak teprve umístěna do stojanu.

Musím se opět pousmát nad nedůvtipností. Nikdy mě tedy nenapadlo pro umytí pozadí k vaně couvat. Když už si člověk chce tyto partie umýt a nechce lézt do vany celý, tak jedině přehodit nožku, opřít o protější hranu vany a na tu bližší usednout. Tak se dá sprchou umýt pohodlně pozadí i popředí, které si také sazlouží péči a oplach vlažnou vodou mu svědčí častěji než 1x denně večer. Dokonce i nad sprchovým koutem lze přidřepnout. Zkrátka zastávám vysoký hygienický standard a bez umyté zadele i předele ráno nevycházím z domu a že bych se někdy neumyla po stolici, to nepamatuju. Možná tak někdy v dětsví, ale to už je asi tak před více než čtvrt stoletím. I v práci máme bidet a kdyby opravdu jen byla nouze, pak existují vlhčené ubrousky, případně lze hygienu spáchat a intimní partie omýt přímo nad WC mísou vodou z pet lahve. Jojo, to se pořád divíme, že západní svět trpí na hemeroidy, když vetšina západního světa považuje za očistu po stolici rozmatlání lejna toaleťákem po rektu a do večera to s mytím počká.

Pokud někomu stále připadá bidet zbytečný nebo by mu zabíral místo, pak existují bidetové spršky, které místo nezaberou a zvládnou tu samou práci, akorát méně pohodlně. Máme i tu v dolní menší koupelně, kam se bidet nevešel, takže mám srovnání.

doplněno 23.03.16 18:32: Ale jistě že hemeroidy nejsou ze špatné hygieny, nicméně důkladné omytí a osušení je součástí prevence i léčby.
lolec
Vy jste tedy epesni dama, pokud jde o cistotu zadele:D mozna byste ten vas sloh mela vyslat do celeho zapadniho sveta a hned by byl bez hemeroidu. Ze vznikaji obvykle z neceho jineho nez z nepouzivani bidetu, to je prece jedno.

zakus*
hodnocení

1x

Pokud je místo a bude v místnosti společně s WC tak má určitě význam.

lidus*
hodnocení

0x

Bidet nemám, nebylo ho v paneláku kam dát ale na bidetovou sprchu nedám dopustit.

lolec
hodnocení

0x
Bidet je zbytecnost. Ono presouvat se se zbytky stolice na zadnice od misy k bidetu je samo o sobe ponekud zvlastni, nemluve o tom, ze ani bidet neni vsemocny. Vlhceny toaletak je lepsi volba dle meho.

Je vidět, že nemáte problém s hemoroidy a buďte za to rád. Bidet je skvělá vec a mrzí mě, že jsem si ho v rodinném domě neudělal a to z důvodu,že v době stavby jsem žádné potíže neměl. Vlhčený ubrousek nebo toaletní papír je jen nouzové řešení, když momentálně nemůžu bidet nebo sprchu použít. V mém případě tedy víceúčelovou sprchovou hlavici. Ale jak říkám, ocení to až člověk, který už nějaký ten problém s konečníkem má.

letrelt

Papír se přitom používá také. Bidet se umisťuje hned vedle WC mísy, ve stejné výšce a ve vzdálenosti cca 5 cm, tak ten přesun není tak náročný.

hodnocení

0x

Mám téměř novou koupelnu, přívod na bidet, ale nějak se mi tam moc nehodí, raději bych více prostoru. Mám docela drahé bidetové WC sedátko, s ohřevem vody, i sedátka, osušením pozadí a jinými vymoženostmi, jenomže elektronika po záruce klekla a je neopravitelná. Navíc záchod. prkénko má poměrně malý otvor a celkově si myslím, že to nebyl moc dobrý kup,. přes internet. Dlouhodobě hledám náhradní řešení a sprška mně napadla taky, ale mám obavu, pokud je umístěna na zdi, jestli z ní nekape, nebo nebude kapat voda na zem. Viděla jsem jen tu na zeď. Můžete mi sem někdo hodit obrázek spršky a poučit mně, co a jak, a jestli se musí pracně nastavovat přijatelná teplota vody, nebo se používá jen studená? Jinak na štětku nepotřebuju spršku, líp a rychleji se vypere přímo v záchodě, po spláchnutí, v čisté vodě. Přehodit nohu přes vanu mi zatím potíže nedělá, ale jelikož jsem si tímto obdobím určitou krátkou dobu prošla, tak se děsím, že jednou to třeba, pro bolest kyčlí, nemusím zvládat a chci být připravená. Nemládneme.

Moji rodiče si při rekonstrukci a vyzdění panelákového jádra nechali zazdít dveře z WC do koupelny, instalovat na WC maličké umyvadlo a ruční sprchu. Z posedu na míse dosáhnou rukou bez problému na kohoutek, namixují vodu, uchopí a zaměří sprchu a přepnou z kohoutku do sprchy jen páčkou na držadle sprchy. Luxus. Sprcha je zavěšená na zdi vedle umyvadla a nekape.

pavca*

Bidetová sprška u WC je vynikající věc!Je součástí stojánkové baterie .Teplotu vody si namísím jako na mytí rukou do umývadla,pak uchopím spršku a po zmáčknutí ventilu,který je přímo na ní se voda přepne,nasměruji a umývám příslušné partie.Sprška nekape.Doporučuji!

hanyna

Dobrý den, uvažujeme také o spršce připojené k baterii u umyvadla, můžete mi poradit, jestli může být baterie jakákoliv a k ní se dá připojit sprška ( jak? ) nebo přímo už baterie s bidetovou sprškou? A jakou máte značku, nekapající:) Děkuji.

hodnocení

0x

Já mám srchový kout do vany se špatně leze a biget nepotřebuji,,

doplněno 24.05.16 11:02:

ale dnes myslím §píši po nějaké době,že není marný..

Do vany se lézt nemusí, stačí přehodit nohu a osprchovat si pozadí, pokud je toho ještě člověk schopen.

hodnocení

0x
Bidet jsme si nechali taky dát. Využítí je,že se v něm mejeme nohy ;)

Alespoň nějaké využití! Taky se v něm dají pěstovat kytky.

foo
hodnocení

0x
Po precteni reakci a dotazu vubec,si prijdu najednou jak od jinud. Nikdy jsem si po vykonu rit nesel nijak umyt bo oplachnout. Proste leva ruka utira, prava ruka krmi.
Levou rukou si pozadí utírají ti, kterých je teď v EU nějak moc...
I mně připadáš jak odjinud.
Odněkud,kde nemají vodu, koupelnu, neznají hygienu a kulturu těla a zřejmě i duše.
Umýváš si aspoň tu levou ruku?

hodnocení

0x

Samotný bidet asi ne, ale existuje spousta bidetových prkýnek. Dlouho jsem váhal, úprava WC spočívala v tom, že jsem musel přitáhnout elektriku a předělat mísu. Právě ta elektrika mě stále odrazovala, ale překonal jsem odpor, vyhodil starou mísu, zabudoval závěsné WC a doplnil bidetovým prkýnkem a jsem maximálně spokojený. Cena přestavby WC asi 20 tisíc, dva dny práce, ale jsem rád, že jsem se k tomu "dokopal". Úžasná věc.

mk®

můžu poprosit- jaký typ jste koupil a jak jste po letech spokojený? právě řeším výběr el. bidet. prkénka... děkuji!

výtka
Upozornění od sys hejkal 09. 07. 2018 05:46:24
Kontaktujte s Vaším dotazem opičáka vnitřní poštou, jeho příspěvek je 2 roky starý.
Pochybuji, že stále kontroluje reakce na staré příspěvky.

hodnocení

0x

Samozřejmě že hlasuji pro bidet. Dost dobře nechápu ten problém který někteří uvádí, tedy to přesouvání se ze záchodové mísy na bidet :-D, přece jen tak nevstanu a neodkráčím směrem k bidetu bez toho, aniž bych napřed použila toaleťák. K tomu, aby se do bidetu splachovala ta největší špína, není určen, to je fuj. Bidet byl vymyšlen pro kvalitní dokončení hygieny. Navíc se má používat i během dne, nejenom po stolici.

hellenka
hodnocení

0x

Bidet určitě má smysl. Já ho nepoužívám na očistu zadní části těla, ale zejména na expresní očistu přední části těla při menstruaci, při výtoku nebo před/po souloži. Čistou vodu žádné vlhčené ubrousky napuštěné nějakou chemikálií rozhodně nemůžou nahradit.

03.04.16 21:34
hodnocení

0x

Na nic.

výtka
Upozornění od sys hejkal 07. 04. 2016 06:19:38
Jsi na poradně jen pár dní...
Doporučuji prostudovat pravidla poradny a také FAQ.

hodnocení

0x

Bidet k čemu? No původně jsem schtěl napsat, že k h...u Za mě je to naprosto zbytečná věc. Já bych si to do koupelny nedal. Když je to na záchodě náhodou na řitko, tak si tu prdel prostě osprchuji. Taky si nedovedu představit, že bych se někde na bidetu nakrucoval, jak paragraf, aby mě to správně ošplouchlo. Takže za mě, NE, nejsem příznivcem bidetu.

normální český chlap pokud není nějký sportovec co to nutně potřebuje mít oholené vzadu je obvykle chlupatý jak vopica (i já) proto mám problém, jlikož se sprchnu večer, ale ráno jdu obvykle na tu ehm větší potřebu papírem obvykle nevytvořím to co sprchou a mýdlem, takže ráno valím do hokny zase tak nějak "špinaveJ" a bidet by to vyřešil, někdy i po wc valím do sprchy protože holt jinou lepší alt. neznám. Někdo má výhodu, že z něj "vypadává" pomalu briketa, pak je řiť (=spisovné slovo) celkem čistá, ale kdo to tak nemá, je pak špinavý a bidet tohle efektně řeší, no ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]