Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyčistit dveře trouby mezi skly?

Od: jmlc® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem. Opět dotaz pro kutily se zkušeností. Mám horkovzdušnou troubu monetti, která měla zřejmě netěsnost mezi skly dveří. A co čert chtěl, syn si dával ohřívat mléko do mikrovlnky nad troubou a mléko vylil. Nateklo mimo jiné i mezi skla dveří trouby.

Nikde není šroubeček, nikde žádný klips,... Nenašel jsem nic ve smyslu "demontáž skel" - jen se dají vyjmout celá dvířka. Ta skla jsou zřejmě přilepená k rámu a pantům - takže předpokládám, že demontáž znamená rozlepit a slepit.

Máte někdo zkušenost s takovým domácím pokusem? Lze to vyčistit na koleně bez větších rizik?

Fotku zkusím přihodit, jakmile rozchodím aplikaci "samsung kies" - ... nějak to nefunguje :(.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jentak*
hodnocení

2x

Co jsem viděl trouby, tak většina dvířek(i venkovní sklo), držela pohromadě těmi dvěmi šrouby, kterými je přišroubováno držadlo.

hk
hodnocení

2x

Víko trouby má obvykle z vnitřní strany nějaké šrouby. Pokud ten "kryt" odděláte, dostanete se ke šroubům od skla. Doplňuji, že mo trouba žádné šrouby nemá - prekérka tedy...

hodnocení

áha - to mne nenapadlo :) - jdu rekognoskovat terén... uvnitř nic není, to vím jistě - to madlo mne nenapadlo, zkusím najít nějakou tu "lištu" pro odkrytí a šroubek uvnitř...

hodnocení

hotovo - díky moc - šroubky byly zespod vedle šroubků pantů, nahoře je to jen zasunuto a bez jakéhokoliv těsnění - takže dveře ven, demontáž a očista za chviličku hotova :)

Foto přikládám, kdybych náhodou za pár let zase hledal :)

Jak vyčistit dveře trouby mezi skly?
Jak vyčistit dveře trouby mezi skly? #2
Jak vyčistit dveře trouby mezi skly? #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]