Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postele Boxspring u Jena nábytek

Od: anicka76 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

potřebovala bych poradit ohledně postele značky Boxspring, kterou prodává Jena nábytek. Byla jsem se na ní dívat a zdá se být velice robustní a kvalitní. Chtěla bych se proto zeptat, než si ji koupím, zda s touto značkou máte někdo zkušenosti. Jedná se o tento model: jena-nabytek.cz/...

Jakákoliv rada pomůže, děkuji :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klasická velkosériová dřevotřísko-papundeklová dvojpostel. Jen se tváří, že je opravdu robusní. Osobně bych něco podobnýho nechtěl ani zadarmo, natož za dvacku.

Ale když se ti líbí, klidně si ji kup.

hodnocení

0x

Tohle kvalitní postel opravdu není. Jak už bylo řečeno, je vyrobena z lamina (tzv dřevotříska), což je špatně. Kvalitní postele se vyrábí z masivního dřeva (buk, dub, levněji smrk), tomu ovšem odpovídá i cena, něco stojí i rošty a matrace. S podobným typem postele už zkušenost mám, radím nekupovat. Jsou to vyhozené peníze. Na jakémkoli jiném nábytku ušetřit můžete, na posteli to nedělejte.

vilik*
hodnocení

0x
Nedávno jsem koukal v místní prodejně na postele a divil jsem se, že to vůbec prodají. Nám dělal postel z bukového dřeva místní truhlář. Včetně laku, včetně námi dodaných roštů a matrací, včetně dopravy, jsme platili míň než dvacet. Je pravda, že matrace máme z akce v Jysku za 8. A nemáme úložný prostor. Takže tak.

hodnocení

0x
Tak za dvacku máme masiv (tuším buk)i s matracemi.

hodnocení

0x

Záleží na tom, co od postele očekáváte. S nějakou závratnou kvalitou nepočítejte, ale na běžné užívání může zcela vyhovovat. Před 15 lety jsem koupil jednoduchou (a teda výrazně levnější) dřevotřískovou dvojpostel v "Idea". Celých těch 15 let na ní denně spím a zatím se neobjevil nejmenší problém. Akorát se moc nedá přemísťovat, na pouhé popostrčení musí být aspoň 2 lidi (konstrukce je trochu labilní). Pro případné stěhování je potřeba jí rozebrat (což ale jde velmi jednoduše). Takže asi takhle - tahle postel může dobře sloužit, ale za tyhle peníze...

vilik*
Když jsem kupoval spolu s manželkou první postel, prodavač se na nás podíval a říkal:"Tuhle ne, ta vám nevydrží, jste mladí, kupte si něco pevného."
A měl pravdu. Takže něco s labilní konstrukcí bych nebral, i když bych se na ní chystal jen spát:).

pohanka*
hodnocení

0x

Nosnost jedna postel 120kg?

Dodáno smontované, tedy jeden, nebo dva kusy? Vytočíte se?

Matrace studená pěna - jak vysoká je tato matrace? Aby nebyla moc nízká.

Celočalouněná znamená, že i prach bude v celé posteli, budete muset vše luxovat.

Kdo je výrobce - většinou bývá polský.

A poslední důležitá věc, kolik tato celkem postel váží. Je zajímavé, že všechno tady je, ale důležitý údaj pro manipulaci většinou chybí.

Moje mamka si pořídila dvě jednotlivé celočalouněné postele s úložným prostorem a byly šíleně těžké, nedalo se s nimi manipulovat, museli být na to dva chlapi /při úklidu odtáhnutí od stěn/. Ale i zvednutí lehací části bylo strašně těžké. Snad ta uváděná dřevotříska. Takže bych byla opatrná.

Jsou tam dvě recenze - tedy je to český výrobek a dodává se rozložený, nutné namontovat čelo, které se ale nezadařilo přišroubovat.

Doporučuji dojet do prodejny a poležet si, zkusmo zvednout lehací část, takhle na obrázku vypadá elegantně.

Půlminutovým poležením na prodejně nezjistíte to, jak se vám na posteli bude spát celou noc, bohužel. Za vyšší hmotnost postele se přimlouvám (to neplatí v tomto případě o dřevotřísce). Co je těžké, to je stabilní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]