Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně postele značky Boxspring, kterou prodává Jena nábytek. Byla jsem se na ní dívat a zdá se být velice robustní a kvalitní. Chtěla bych se proto zeptat, než si ji koupím, zda s touto značkou máte někdo zkušenosti. Jedná se o tento model: jena-nabytek.cz/...
Jakákoliv rada pomůže, děkuji
Tohle kvalitní postel opravdu není. Jak už bylo řečeno, je vyrobena z lamina (tzv dřevotříska), což je špatně. Kvalitní postele se vyrábí z masivního dřeva (buk, dub, levněji smrk), tomu ovšem odpovídá i cena, něco stojí i rošty a matrace. S podobným typem postele už zkušenost mám, radím nekupovat. Jsou to vyhozené peníze. Na jakémkoli jiném nábytku ušetřit můžete, na posteli to nedělejte.
Záleží na tom, co od postele očekáváte. S nějakou závratnou kvalitou nepočítejte, ale na běžné užívání může zcela vyhovovat. Před 15 lety jsem koupil jednoduchou (a teda výrazně levnější) dřevotřískovou dvojpostel v "Idea". Celých těch 15 let na ní denně spím a zatím se neobjevil nejmenší problém. Akorát se moc nedá přemísťovat, na pouhé popostrčení musí být aspoň 2 lidi (konstrukce je trochu labilní). Pro případné stěhování je potřeba jí rozebrat (což ale jde velmi jednoduše). Takže asi takhle - tahle postel může dobře sloužit, ale za tyhle peníze...
Nosnost jedna postel 120kg?
Dodáno smontované, tedy jeden, nebo dva kusy? Vytočíte se?
Matrace studená pěna - jak vysoká je tato matrace? Aby nebyla moc nízká.
Celočalouněná znamená, že i prach bude v celé posteli, budete muset vše luxovat.
Kdo je výrobce - většinou bývá polský.
A poslední důležitá věc, kolik tato celkem postel váží. Je zajímavé, že všechno tady je, ale důležitý údaj pro manipulaci většinou chybí.
Moje mamka si pořídila dvě jednotlivé celočalouněné postele s úložným prostorem a byly šíleně těžké, nedalo se s nimi manipulovat, museli být na to dva chlapi /při úklidu odtáhnutí od stěn/. Ale i zvednutí lehací části bylo strašně těžké. Snad ta uváděná dřevotříska. Takže bych byla opatrná.
Jsou tam dvě recenze - tedy je to český výrobek a dodává se rozložený, nutné namontovat čelo, které se ale nezadařilo přišroubovat.
Doporučuji dojet do prodejny a poležet si, zkusmo zvednout lehací část, takhle na obrázku vypadá elegantně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.