Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo v tubě - tvrdne vrchní část

Od: rotorod® odpovědí: 5 změna:

dobrý den. Mám lepidlo v tubě K+D , nelepím denně ale tak cca jednou za 3 týdny. Na obalu píše skladovat v suchu a v chladu (+10°C do +25°C). Měl jsem to v garáži kde přez zimu jsem měl cca 5°C. Vždycky při dalším lepení mi ale totálně ztvrdlo a zaschlo lepidlo v tom prusvítnem "nádstavci". Tak jsem to vyhodil a namontoval novou a lepil dál. Pak jsem to dal na cca 1,5měsíce do teplejší místnosti cca + 18°C a při lepení jsem měl zaschlé a ztvrdlé zase celý ten nádstavec ale i v tubě cca 1cm. Jakto? proč? nechápu to.

lepidlo ještě není po expiraci.

Jak Vy uchovávate lepidla v tubě, nebo jak je "špuntujete"aby vám co nejméně zaschlo a nemusel jsem po každém lepení vyhodit celý ten průsvitný vršek? díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tento typ lepidel a tmelů rychleji "tvrdne"působením vyšší teploty a vyšší vzdušné vlhkosti. Rychlost vytvrzení* 3 mm / 24 h (tvrdnoucí účinkem vzdušné vlhkosti)
* měřeno při teplotě 23°C/50% vlhkosti vzduchu. Proto tyto výrobky ukládám postupně alespoň do dvou polyetylénových sáčků (ne mikroténových), případně ještě do obalu z nátěrové hmoty, např. kbelík od Primalexu, uzavřen víkem. Neříkám, že je to nejvhodnější uložení, ale osvědčilo se...a okolní teplota nesmí být vysoká. Více u výrobce, jsou tam "Informace o výrobku" eshop.wuerth.cz/... Pomůže i navíc obalení špičky alobalem...

veronica
hodnocení

1x

Oba závity "utěsním" čistým (bez přidaných rozpouštědel) silikonovým olejem - předem odstříknutým ze spreje do plastové lahvičky s kapátkem. Dolní závit nástavce navíc ještě zvenčí omotám natěsno obuvnickou nití, aby po nějaké době podélně neprasknul. Nemusím nic balit a tuhnutí nebo vysychání neprobíhá.:)

ronyx*

Zdravím,
přihoďte fotku prosím - vypadá to sice poměrně složitě, ale pokud je to použitelné..;) Díky.

hodnocení

0x

S tvrdnutím ve špičce to tak prostě je, buď lepidlo nepřilne k materiálu špičky a potom se zatvrdlý špunt dá vyjmout a špička použít znova nebo přilne a potom je nutno jí vyměnit. Polyuretanové tmely vytvrzují vzdušnou vlhkostí. Pokud dojde k nějaké netěsnosti v tubě, je vymalováno. Mimochodem, jak vyjmout 1 cm ztvrdlého tmelu z kartuše?

K onomu utěsňování načaté kartuše: Balíme začátek kartuše (tedy ten se špičkou - aplikátorem) do smršťovací fólie a celé to zavíráme do igelitového pytle. Jestli to pomáhá? Přání je otcem myšlenky...

veronica
hodnocení

0x

Zakápnout závity olejem, zvládne i malé dítě, tedy i já. Omotat dolní část trysky zvládne i blondýnka - a hlavně dobře utáhnout a zafixovat závity lepidlem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]