Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netěsnící plastová okna

Od: radimkokojan* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, před 8 lety nám měnili okna v paneláku za plastová. V dětském pokoji je při uzavřeném okně ze silnice slyšet hluk a protahujou všechny tři okna (mezi křídlem a rámem). Prosím o radu, zda se dají křidla více přitáhnout k rámu, nebo pls poštete typ na dobré těsnící gumy.

Děkuji. Radim

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

To většinou nebývá otázkou gumy. Mnohdy pomůže seřízení zapadacích elementů celoobvodového zámku. Ovšem některé - zejména polské šitózní okna toto kování postrádají a k tomu se často značně kroutí. Tam je pak nemožné to seštelovat.

hodnocení

0x

Už se nějaký odborník pokusil seřídit je? Jde to. Servisman křídla oken seřídí a případně řekne, kde je chyba a co je potřeba k odstranění. Najděte firmu, která okna instalovala a objednejte seřízení. Možná i mechanizmus by se měl promazat.

hodnocení

0x

V první ředě zkontoluj, jestli máš prohnutý křídlo nebo rám.

Vem nějaké rovné měřítko a přilož je na rám a potom na křídlo okna. Pokud je křídlo prohnuté, tak s tím neuděláš nic.

Já jsem na zimu vyrobil polystyrenové obdélníky, které dám z venku před prohnuté okno. Je to nouzovka, ale lepší, než aby na mně v koupelně přimrzala voda.

hodnocení

0x

vokno-plastova-okna.cz/...

Jedná se o obrázek č.14

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]