Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevnost závitové tyče

Od: aldajan* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den potřeboval bych poradit, budu dělat nový krov ( rozměr budovy cca. 4,6 x 5,6 m - pozednice na straně 4,6 m ), kdy budu pozednici k věnci připevňovat pomocí zavitové tyče - tři na každé straně, tesařem mně byla navrhnuta tyč M16 - jakou by jste použili vy, jinak jsem koukal na internet kdy nabízí dva druhy tyčí - pevnost 4,8 a 8,8 jaká pevnost se pro tyto účely používá, děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kaka28
hodnocení

1x

vemte 8.8, 4.8 je blato.

hodnocení

0x

Ano, 8.8 - více informací faspoj.cz/... a ještě pozinkovaná závitová tyč...

hodnocení

0x

Hlavně se obloukem vyhněte těm různým bau a obi krámům - ty závitovky v mnohých z nich jsou z naprosto neskutečného bláta. Lepší je koupit to ve speciálce na spojovací materiál.

Nehledě na ceny, mnohdy hobby market i o stovky procent dražší zboží.

paw*
hodnocení

0x
Zustal bych u 4.8, pac v porovnani se drevem a podlozkou bude stale dost pevna. Leda ze byste pritahoval dubovou pozednici. Ona strecha je samonosna a na pozednici by mela pusobit pouze svislou silou.

Ono nejde ani tak o samonosnost střechy, ani o to, jestli je pozednice ze smrku, či dubu. Jde o to, že jsem už viděl samonosnou střechu, kterou ,,vánek ´´ poněkud větší razance přemístil z místa kde byla a měla být, na místo kde být neměla. On takovej barák kabriolet není nic moc.

Nepředpokládám sice, že by ten vichr urval tu blátivou závitovku, ale vzhledem k tomu, že cena závitovky je směšná vůči možné škodě, koupil bych tu lepší. Ony některé úspory vyjdou někdy dost draho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]