Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dirka v nerez dřezu

Od: tomasxx odpovědí: 3 změna:

Zdravím, právě jsem doumýval nádobí a všiml jsem si, že je v dřezu malinkatá dírečka. Umýval jsem i několik ostrých nožů, tak že by to udělal nějaký z nich? Vlezl jsem i pod umyvadlo a vypadá to, že je to skrz. Takže jsem teď napustil plné umyvadlo a zatím nic neproteká ale přece... Dokáže někdo poradit co s tím? Jestli se to dá např nějak z vnější (nepohledové strany) pro sichr něčím ucpat? Kápnout tam nějaký tmel nebo něco?

Děkuji za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Dá se použít nerez nýtek,ale ten bude vidět.Pak bych doporučil záplatu epoxylepidlem přilepenou zespodu.Záplata ze slabého nerez plechu,nebo plechem z pivní plechovky.

JABRAKA

hodnocení

2x

Odmastit, pak nejlépe pružné epoxydové lepidlo google.cz/... nebo levnější "epoxydová plastelína" zbozi.cz/... tu používám často a s dobrými výsledky i bez dalšího plechu jako záplata

host*
hodnocení

2x

Pokud vám z nějakých domácích prací zbyl v karuši tmel MAMUT GLUE, stačí ze spodu plošku důkladně očistit, napatlat trošku lepidla MAMUT GLUE a pro sichr na to třeba ještě nalepit malý čtvereček plechu, třeba z pěkně čistý, umytý kousek plechu z konzervy a okraje ještě přepatlat tím mamutem. Není do úplně do hladka, ale drží to mamutí silou a je to odolné i teplotám od -40°C do +95 °C, ale snad nemívát dřez plný vařicí vody. Více viz např denbraven.cz/...

Pokud koupíte novou kartuši, je dobré si po použití nechat z výtlačné hubice asi tak 1 až 1,5 cm koukat, ztvrdne to, ale je to šikovný šputník, za který se dá zatáhnout, vytáhnout ho ven a hned zase máte kartuši připravenou k práci. Když se nenechá nic koukat, ztvrdne to uvnitř a můžete vytlačovací hubici s tím co je vevnitř vyhodit a hledat novou.

Někdo by vám také asi poradil Pattex Repair, dvousložkový tmel, který se odřízne a prohněte v prstech a přilepí, ale musí se s tím rychle a ne na všech povrchách (površích?) to dobře ulpí a drží. Ale když drží, tak to zkamení a drží fest.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]