Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdražení nemovitostí

Od: zavinac® odpovědí: 8 změna:

Zdravím,,chtěla bych se zeptat,jestli -pokud jsem koupila chatu v roce 2000 jestli se zvedla její hodnota.Vím,že přijde odhadce a odhadne,,ale jen tak se ptám,jestli se zvedly ceny. Je tam dost věcí přistavěných a pod..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Pokid jste ji nejak zvelebili, tak cena se zvedla. Zalezi k cemu cenu potrebujete. Jde to bud odhadcem nebo si pozvat realitku, za kolik je chata prodejna.
hodnocení

chci vědět,jestli když jsem před 15 roky koupila chatu,jestli má dnes věší cenu, jelikož vše šlo nahoru

.Cena se zvedla pouze o zvelebení? Jinak ne?. Protože dříve byly i byty i chaty za daleko méně než teď.

Viděl bych to původní cena v r.2000 x 1,3. Plus přístavby a zhodnocení.

doplněno 20.03.16 17:28:

Nemyslím 1,3%, ale koef. 1,3 tj. navýšení o 30%

doplněno 20.03.16 17:33:

150 000x1,3=195 000 + dostavby

hodnocení

hm neumít zpočítat hluboce se stydím...myslím to1.3%

doplněno 20.03.16 17:32:

když ta chata stála 150000,tak dnes má hodnotu já nevím na matiku jsem slabá,,díky

doplněno 20.03.16 17:33:

čili o 45 000navíc?

sebod*

to je jen obecný výpočet, který je ovlivněn především inflací a nikoliv danou nemovitostí. Zhodnocení? No, většinou ho na druhou stranu spolkne opotřebení, amortizace. Takže jestliže u chaty uděláte plot za 15.000 Kč, tak se to na ceně nejspíš nijak neprojeví. Takře jestli jste koupila za cca 150, tak prodáte za cca 180 - 190. U chaty záleží hodně moc na tom, v jaké je lokalitě. Ta ovlivňuje cenu především.

hodnocení

0x

Důležitá je lokalita, kde chatu máte. U nás, na okraji menšího okresního města, 30 000 obyvatel, se prodávají zděné chatky na zahrádkách za 500 000 Kč. Záleží na tom, jak je stará, zachovalá. Prodejci si počkají na zájemce, který to koupí, třeba rok, ale vyplatí se to. Mezi tím inzerují. Vy si chatu můžete prodat za kolik chcete, bez ohledu na odhad, když ji někdo za Vaši cenu bude chtít.

hodnocení

je to zděná chata se vším všudy,teplá voda WC,koupelna, na patro ale jen mne zarazili,že jen tak málo .Ano to chce odhadce a udělat odhad.Kolik stojí takový odhad kdo ví..

sebod*

Obvolej odhadce v okolí a na cenu se poptej. Bude tak od 3.000 - do XX. Domnívám se, že se dostaneš na 5.000,- Kč. A znovu : cenu (prodejní) určuje především lokalita (pěkný výhled, možnosti sportování nebo naopak rajský klid atd)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]