Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím ošetřit dřevěný strop v koupelně?

Od: accur odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

v rámci rekonstrukce domu bude koupelna v místnosti, kde je dřevěný strop (viz foto pro konkrétní představu).

Vzhledem k tomu, že v koupelně bude vlhko, pára atd. nejeví se mi dřevěný strop jako příliš vhodný a chci jej před vlhkostí a vodou ochránit.

Mám představu, že bych prkna a trámy něčím natřel a do spár potom dal lepidlo z tavné pistole, nebo nějaký tmel z tuby.

Prosím, doporučte mi konkrétní vhodný nátěr (barvu, vosk, olej...), ideálně, kdyby působil také proti houbám a plísním.

Čím ošetřit dřevěný strop v koupelně?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

1x

Já sice nemám v koupelně takhle celý dřevěný strop, jen přiznané asi čtyři trámy, Tak jsem je obrousil a nalakoval dvousložkovým transparentním lakem. Nejdřív naředěným, aby se to dřevo nasáklo-napustilo do hloubky, a druhý nátěr už hustým, snažil jsem se ho dostat co nejdále do spár. Už je to asi 9r. a zatím to nic nekalýho nedělá.

novisls
hodnocení

1x

Odpovím trochu jinak, než byste si asi představoval: i například v plaveckých bazénech bývá dřevěné zastřešení a nemá nějakou super povrchovou úpravu, nýbrž úplně běžnou.

Pokud už teď plánujete, že "v koupelně bude vlhko, pára atd." a připouštíte si tam houby a plísně, tak je to opravdu špatně a je třeba to řešit jinak - od příčiny.

V místnosti tedy topit na pokojovou teplotu a dle potřeby tam větrat. Osobně bych tam dal malou lokální větrací jednotku s tepelným výměníkem (abych mohl více větrat a nepouštěl tolik tepla ven) se spínáním dle vlhkosti (aby byl provoz bezstarostný).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]