Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lišta na roh

Od: ondra2* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mám takový problém,přidělával jsem na roh plastovou lištu,ale jelikož máme křivé zdi,tak mi furt odpadává... zkoušel jsem lepidlo,oboustrannou lepící pásku,stejne se to za chvili odlepilo,neporadíte? děkuji moc,nevím si rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

pořádně očistit od prachu a nějaké lepidlo na styl "mamuta"?

stonek*
hodnocení

0x

Jako express řešení by mohlo fugovat lištu přilepit nízkoexpanzí montážní pěnou. Když se styčné plochy zdrsní, lišta odmastí a zeď navlhčí bude to držet. Co vyleze bych po vytvrzení ořízul odlamovákem a mezeru uzavřel silikonem, nebo akrylátem.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud je zeď křivá a lištu lepíte na více místech, tak tam bude zřejmě pnutí a ona opět odskočí. Asi bych zkusil lepit pouze dole a nahoře (a lištu přiložit volně, aby se neprohýbala). Další možnost je zeď vyrovnat (lepit až potom). Zdravím!

P.S. Jinak, nejlepší lepidlo je hřebík či vrut.

hodnocení

0x

Ondro, odlepilo se to jak? lepidlo zustalo na zdi, nebo na liště, nebo se rozdělilo lepidlo?

Kvalitní lepidlo nedovolí odskočení od zdi.

ondra2*
hodnocení

Částečně na zdi i na liště... Takže to je asi lepidlem.

jenda2*
hodnocení

0x

Plastová lišta na roh se snadno přilepí, když použijete penetraci Duvilax. Naneste ji jak na zeď v šířce použité lištya i na lištu. Na druhý den je suchá a můžete lepit Mamutem. Mám ji také na chodbě, párkrát jsem do ní nechtěně uhodil ale drží jak přibitá.

jabraka*
hodnocení

0x

Použijte lištu s navazující perlinkou.Ta se přilepí pod omítku.na ní se začistí nová omítka,nebo zátěr flexilepidlem a dokončení úpravy finální stěrkou.Taková lišta drží nadoživotí.

JABRAKA

doplněno 20.03.16 18:43:

Lišta na roh

Kdepak na doživotí, pokud je to frekventované místo, máte otlučený rožek v omítce klidně zítra.
Potom jsou ty plastové, či dřevěné rožky na nalepení super věc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]