Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ohřívač vody kape

Od: pohanka* odpovědí: 13 změna:

Dobrý večer, mám otázku asi na elektrikáře. Začal mě kapat nástěnný ohřívač /asi 50l/ vody značky Tatramat, je pouze na elektřinu. Odstavila jsem ho, ale potřebuji teplou vodu. Kdybych ho zapnula, nevyhořela by mě elektřina ve zdi? Je to hodně nebezpečné? To víte, že se bojím, proto se předem ptám. Děkuji předem za odpovědi.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj Pohanko.

Elektrice by to asi vadit nemělo. I když do ní voda nateče-stříkne, tak to jištění vypne. Spíše tam hrozí ta tlaková voda. Když se nějaký ten masívní únik nechytne hned, může to zaplavení být pro tebe a hlavně sousedy nepříjemné. Vodáka bych asi zavolal. Být tebou. Koukne a třeba to ani nebude hned na nějakou výmněnu za jiný. (19:51)

pohanka*
hodnocení

Tak děkuji, asi to zapnu až ráno. Jinak bydlím v domku a dole bych vytopila jenom čerty, nebo bubáky. Když odjíždím, tak vodu stejně u vodoměru vypínám. To je jenom můj problém, bojím se řemeslníků, samozřejmě nějakou firmu vyberu, bez toho to nejde, oddaluji to. V únoru jsem si říkal, že je na to zima a slota. Teď se směju, tady radím jiným a sama mám

problém. *smich* Hezký večer, ahoj.

doplněno 19.03.16 09:57:

Vše zatím funguje, voda ohřátá. Děkuji všem. Hezký den.

hodnocení

2x

No jestli nekape přímo na kabely tak nevyhoříte:) ale určitě máte nějaké jištění.Ale chtělo by to opravit,buď kape pláštěm to je na výměnu celého bojleru nebo těsněním popř.přírubou-to se dá vyměnit

doplněno 19.03.16 10:29:

no já pochopil kolem knoflíku ovládání(v červeném kolečku) *nevi* ale ten kryt můžete demontovat (šipka)a zjistíte víc.Možná bude stačit dotáhnout příruba ale taky se může napáchat víc škody jak užitku:),no chcete to vidět-zvládnout by to měl trochu zručný kutil

Ohřívač vody kape
pohanka*
hodnocení

Budu asi měnit.

Jinak kapičky padají z otočného knoflíku, kterým se reguluje teplota vody. Nevím, jaká to má střeva, kam se všude ta voda dostala.

pohanka*
hodnocení

Jo, jo, to je přesně ono. Za zkoušku to stojí to přitáhnout, instalater o víkendu nepracuje, domluvím se příští týden. On ten kabel /u Vás bílý/ je tam krátkej, je napnutý a jsou vidět ty barevný drátky, který mají být vlastně schovaný.

Zkusím nechat kouknout řemeslníka, ale stejně počítám nový, zase bude na chvíli klid.

Každopádně voda teploučká, pojistky nevypadly, ani nic nevyhořelo.

Pro Suzymon - nene do toho se pouštět nebudu. Zryla jsem dnes velkou část zahrady, pohrabala, vykopala pařez a potřebovala jsem se osprchnout. Na zahradě udělám všechno, ale co se týče vody - el. - topení - zámků, to nechávám na někom jiném. Též natřu, vymaluji, potapetuji, zrenovuji nábytek apod., toho se nebojím

hodnocení

2x

Na vstupu studené vody do ohříváku by měl být pojistný ventil, který je obvykle v jednom tělese se zpětným ventilem, který brání tomu, aby se ohřátá voda netlačila zpět do vodovodního řádu pitné vody.Pojistný ventil by měl při zapnutí topného tělesa stále ukapávat, jak odpouští zvětšující se objem ohřívané vody. Aby se časem neucpal, má se občas jeho kuželka nadzvednout otočením růžice na jeho vrcholu. Sedlo se profoukne vodou a ventil je funkční. Pokud se sedlo slepí s kuželkou třeba vodním kamenem, tak je ventil nefunkční a tlak v ohříváku narůstá do nekonečně velkých hodnot ! Pak někde vznikne netěsnost, kterou se tlak vody uvolňuje namísto toho pojistného ventilu. Zkuste pojistný ventil profouknout a třeba ta netěsnost zmizí !

pohanka*
hodnocení

Zkusila jsem, voda teče proudem, je pravda, že toto dělám asi třikrát za rok, vždy když čistím filtr u pračky.

Ale každopádně děkuji.

Tak to tam povolilo nějaké těsnění. Chce to instalatéra, ne elektrikáře *jasne*

pohanka*
hodnocení

Tak toho tady seženu, aby na to kouknul, děkuji za tip.

Měla jsem se tady zeptat již dřív.

Také bych to tipovala jenom na to těsnění. Píšete, že kape kolem kohoutku, to byste to nemohla rozšroubovat sama? Kdyby ano, je to prkotina a za pár korun.

samouk*
hodnocení

0x

Radte někomu,kdo tomu nevěří,nebo ani věřit nechce si myslím ,že nemá cenu.Kdyby jste si nechala namontovat do přívodního potrubí magnetyckou ůpravu vody,tak máte po starostech na dlouhá léta,ale takto je váš bojler totálně na odpis,protože když teče pod výkem tak teče z příruby,což je jasné a už jej nezachráníte,vtomto případě si nepřejte vidět,v jakém stavu je vnitřní část bojleru,asi by jste šla do kolen překvapením,co všechno dokáže napáchat voda,když néní upravovaná třeba právě touto magnetickou trubkou namontovanou společně s novým bojlerem.Taková je realita a pravdivá,já mám dva bojlery více jak 10 roků 120 litrů,eletrický,provozovaný v létě a 150 litrů provozovaný v zimě v závyslosti na topení a oba jsou v absolutním pořádku na tom si také dávám záležet a nelituji peněz v tom,aby to vše šlapalo,podle mého gusta,chce to však také kontrolovat a případně i dotáhnout šroubení za pojištovákem,jednou za měsíc,přeskoušet funkčnost ventilu,zda z něj teče voda a koukat.Jen tímto stylem poznáte to,jak se naučit žít s tím vším a ledacos si také sám opravit.

pohanka*
hodnocení

Pro ,,samouk,,. Ohřívač mám namontován od 24.5.2005 a jel nonstop pro 3 lidi, nyní již 3 roky jedna osoba. Tedy si myslím, že vydržel dost.

Jinak mě ten Váš příspěvek připadá jak reklama.

A dále, vyprdněte se Vy osobně na nějaké opravy doma a řekněte paní manželce, nebo přítelkyni, pokud nějaké ženy doma máte, ať se o tyto věci /topení, ohřev vody, čištění komínu atd. postarají samy. Ať se s tím naučí též žít a ledacos ať si opraví samy.

A ne abyste jim radil, jaký šroubovák /hasák/ si na to musí vzít.*bum*

Jestli jste četl diskuzi, nejsem až takové nemehlo, naopak, dokáži si poradit s mnohými věcmi.

samouk*
hodnocení

0x

No tak to budte ráda a když už jste poučená,tak vám nemusím nic vysvětlovat,abych jako nedělal z komára,něco víc,než je,nic ve zlém,ale i to je moje reklama,když už,tak už.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]