Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má nárok na byt?

Od: jazzy* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,

mamince před revolucí zbourali dům, kde se postavil plav.stadion. Bratr dostal 3:1 a maminka 0:1.

Já už byla vdaná a bydlela jinde . Připomínám, že byty byly přiděleny Národním výborem Praha 5.

Byty se nacházejí v dnešní Praze 11. Maminka do garsonky napsala mojí dceru která v bytě bydlela s maminkou se svým manželem a jejich dcerou. Maminka zemřela a já jsem dostala byt v rámci dědictví, byt 0:1 po mamince (půlka zbouraného domu) . Byt jsem převedla na dceru a ta potom na svojí sestru.

Otázka č. 1: Mám já na byt ze zákona nárok , když byl byt přidělen jako náhrada za zbouraný dům?

Otázka č. 2: Neměl by být byt v mém osobním vlastnictví?

Otázka č. 3: Pokud ne, a dekret má v současné době moje dcera, může ho ona převést na svojí neteř?

Otázka č. 4: Může mi dnes obecní ůřad dělat problémy, když je v současné době vlastník?

Děkuji za odpovědi

Nováková

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

0x

Já se pokusím odpovědět na Vaší poměrně složitou otázku. Nezaručím, že se mi povede na 100%, protože by to chtělo asi ještě upřesnit. Předpokládám, že jestli to byl dům matky, dostala za dům finanční náhradu. Trvalé bydliště tam měla matka a bratr. Jako náhradní bydlení dostala matka garsonku a bratr 3+1? Měli tyto byty v osobním vlastnictví a nebo se jednalo pouze o nájem? Pokud by nebyl byt v osobním vlastnictví, tak byste ho nemohla dědit a potom převádět na dceru a ona následně na svou sestru. Takže pokud toto nemáme upřesněné, nedá se fakticky odpovídat. 1/ nedá se odpovědět, když nepíšete, jestli byla finanční náhrada + přidělené byty na základě nájemní smlouvy. 2/ pokud byla finanční náhrada v plné hodnotě v penězích, byl pouze přidělen nájemní byt. 3/ pokud dcera v bytě bydlí na základě nájemní smlouvy, nemůže podle mého převádět nájem na jinou osobu. 4/ upřesněte, jaké problémy by mohly připadat v úvahu. Takže doplňte Vaši otázku především o finanční vyrovnání za dům a zda byty byly poskytnuty pouze na základě nájemní smlouvy. A snad můžeme potom pokračovat. *klik*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]