Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem,
Řeším problém se stavební buňkou, kterou jsem koupil, upravil a mám v ní jakousi dílničku a sklad nářadí. Bohužel když jsme buňku umísťovali jeřábem na pozemek dali jsme pod ní jen dva panely a tudíž jedna strana je nepodložená asi v délce jednoho metru. Nic to sice nedělá, ale přece jenom bych to rád vypodložil. Bohužel ani z jedné strany se tam ničim větším nedostanu, takže potřebuji poradit nějaký jednoduchý, způsob. Děkuji
Dobrý den, zkouším si to nějak představit. No, ta buňka by měla mít kovový rám, tak by to skutečně nic udělat nemělo. Já bych to zkusil podhodit - písek (kačírek = oblázky) a lopatou podhodit. Dále to dostat třeba fošnou nebo použít hrábě a tlačit až k panelu. Takto ten prostor postupně vyplnit. Zdravím!
doplněno 17.03.16 12:32:samurraj - ano, doplněný obrázek pomohl, ale tuto představu jsem měl. Pokud je ta mezera vyšší, tak si udělejte nejdříve "bočnice" (třeba z cihel), podházejte, pak zhutněte tlakem a ukončete opět cihlou - jestli budete cihly usazovat do betonu je na Vás, ale tlak na tu plochu není už nyní, protože je buňka v rámu.
doplněno 17.03.16 14:57:Nemáte zač.
Udělal bych tam panel - motyčkou vyhrabat strčit kari (možná i nahoru lepenku jako izolaci) a klackem nastrkat beton, šalunk okolo nejdřív jen boky, čelo dát nakonec, postupně, např. nahoru 3cm škvíra která se nakonec uzavře latí...
Po vytvrdnutí (měsíc) bych si zahrál na podbíječku a palicí natloukl pod kraje panelu štěrk...
Nebo jen podsypat štěrkem (odvalem) - postupně to dozadu strkat/ dusat klackem, nakonec "podbíječka" palicí zhutnit boky
Ahoj.
Tyhle buňky mají pod sebou většinou bytelný nosný rám. Nějakého rozlomení bych se určitě neobával. Snad to není tak moc zrezivělé. Jestli ta mezera pod ní vypadá divně, tak by to asi šlo nějakým štěrkem podsypat. Aspoň po jejím obvodu. Má ten štěrk výhodu, že nesaje vodu, která pak nevzlíná nahoru. Rohy by šlo vypodložit nějakými starými betonovými dlaždicemi. Pro klid duše. (19:34)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.