Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se rekonstruovat v rodinném domku koupelnu v přízemí. Koupelna v prvním patře je v pořádku. Až na jedno, je tam velmi slabý tlak vody. Dá se nějak /ultrazvukem?/ zjistit stav průchodnosti vodovodních trubek? Dům je starý 25 let. Bylo by nepříjemné zjistit, že trubky jsou ucpané po ukončení rekonstrukce dolní koupelny. Poradíte? Děkuji.
mám odpovědi rovnou dvě.
1/
Přece nepřipojíte staré trubky na nové. To se nedělá.
2/
V horní koupelně asi máte pozink, který bude za ty roky zanesený. Nevím jestli se průchodnost dá vyzkoušet ultrazvukem, ale instalatéři ji zkoušejí tak, že trubku normálně profouknou. Když jde profouknout, je ještě dobrá. Jak musíte hodně přitlačit a hodně silně fučet, pak je trubka špatná. Ale jak jsem napsal, v případě rekonstrukce vždycky platí bod 1.
Vodu máte odkud? Vodovod (veřejný), studna s vodárničkou, vrt? Jaký tlak je na vstupu do budovy? A pokud jsou i v patře rozvody v pozinku, tak za 25let jsou odhadem na 85% zarostlé...vždy se dělá nově rozvod pro celý barák (pokud je jeden majitel, jinak je někdy problém dohodnout se s více majiteli); A rozdíl v tlaku vody v přízemí a prvním patře (rozdíl výšek max 3m) je 0,3atm - 30kPa. Při běžném tlaku tento rozdíl skoro nepoznáte...a pokud přízemí je v pořádku...
Děkuji za všechny odpovědi.
Tak uběhla nějaká doba - skoro rok a koukám, na co jsem se před rokem ptala. Výměna trubek a rekonstrukce koupelen se rozbujela v celkem velkou rekonstrukci domečku, včetně výměnu topení - šli jsme do měděných trubek, plynového kotle, oken. Koupelny už slouží mně i mladým k naší spokojenosti, tlak je OK. Takže opravdu to byly asi zanesené trubky. Už si hezky bydlíme
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.