Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej bytu Praha 2016 - cena, doba prodeje

Od: tondac* odpovědí: 4 změna:

Prodávali jste někdo v poslední době panelákový byt v Praze?

Jak dlouho trvalo než se prodal?

Jaké jsou aktuální skutečné ceny a jak jste s ní museli hejbat?

Mám přebytečný byt 3+1 ve Stodůlkách (osobní vlastnictví, 200m od metra, po lehké rekonstrukci) a aktuální ceny v inzerátech (3,25-4mil) mi přijdou přepálené. Skutečná prodejní cena bude nižší, ale zajímá mě o kolik. Nezdá se vám, že v dohledné době zase splaskne nějaká realitní bublina?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

wasube*
hodnocení

0x

Podívala jsem se na pár bytů, viz odkazy.V Praze, v lokalitě Stodůlky se nejlépe, tedy okamžitě, prodávají 2+k.k, což není Váš případ, máte 3+1.

Byt v OV 3+1 prodáte dobře za cca 2 850 000 kč. A to celkem rychle asi do 2 měsíců. Můžete prodávat i za 3 200 000 , prodáte asi do 6 měsíců. Možná pak slevíte něco. Protože jste blízko metra, můžete dostat tedy tu vyšší cenu.

Postupovala bych tak, že bych se obrátila na realitku Chirš v NB, neznám ji, nikdy jsem s ní nejednala, ale vím že se specializuje na paneláky ve Stodůlkách a má s tím bohaté zkušenosti. Nemusíte se bát že Vás okrade, všechno vyřídí za Vás. Přesto si o ní přečtěte rezence na internetu. Neznám ani platby za práci. Slyšela jsem že je to o procentech z ceny. Přes realitku chtějte 3 500 000 kč, abyste měl na jejich poplatky. Blízko u metra, to máte šanci.

Byty podražily, protože se čeká další krize a pak budou zlevnovat. Aby pak nezlevnily moc, tak se nyní podražily.

Nové byty ve Stodůlkách
bytyprodejpraha.cz/...

starší pražské paneláky
wikireality.cz/...&&

grandreality.cz/...

zapmeta.cz/...

google.cz/...

danys*
hodnocení

0x
Neznate,nevíte,ale doporučujete.. Záleží v jakém je byt stavu,nicméně pod 3mil. bych nešel! Provize RK jsou cca.70 a vice.
RK Chirs vám nedoporucim,protože jsem s ni také nikdy nejednal,ale jedno vim jiste..chtějí co nejvíce vydělat jako všechny ostatní!
wasube*

danysi, já v té oblasti bydlím desítky let ! Chcete říci že jsem tak tupá, že nevím za kolik se tu reálně u nás prodávají byty? Tu realitku také neznám, jen vím, že tu nejvíce prodává byty ona, takže se tam orientačně může tazatel zeptat na nabídky, sídlí v NB a dotaz není závazný. Nechápu proč se po mě často vozíte, ale radu jste nedal v podstatě žádnou. Tazatel uvedl stav bytu. Než stav bytu je důležité, zda to není přízemí. A prodávají se m2, tazatel ale metry neuvádí !

wasube*

Když dcera kupovala pražský byt 3+1 - ne panelák, kupovala ho přes realitku, požadovali za svoje služby 240 000 kč. Dodnes těch peněz nelituje. Všechno sami seriozně vyřídili a byt sice vybydlený a ve strašném stavu takže nákladná rekonstrukce ale je krásný. Peníze na jejich služby přesto uložila v notářské uschově a realitka je získala až když byla na katastru, tehdy teprve je notář uvolnil a poslal realitce. Udělala to proto, že jedna realitka ji podvedla o 40 000 kč, složila 160 000 a vrátili jí jen 120 000, ačkoliv pro ni nic neudělali. A tak už byla opatrná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]