Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, za kolik bych mohl nabídnout k prodeji starožitnou skříň viz foto. Myslím tím reálnou prodejní cenu.
Skříň je skutečně stará, žádná replika.
No asi záleží i na stáří a stavu kompletním... podle fotek se mi zdá poškozená v místě zámku, což je jedno z nejblbších míst a cena s ohledem na drahou renovaci klesá...
Na internetu ve světě např. antiquefurnituremart.com/... - ale nabídka nemusí být shodná s poptávkou... v CZ bych si tipnul u nějakého fandy za 3000,-?
Nebo aukro od korunky..
Jestli je opravdu tak stará, tak má cenu mnohem vyšší. Záleží taky, komu ji budete prodávat, jestli soukromé osobě, do Antikvy, nebo jinému znalci. Já prodala poškozenou a luxolem natřenou, vyřezávanou skříň za 6000 Kč soukromé osobě na chalupu. 3000 Kč stojí obyč. moderní skříň. U soukromé os. bych zprvu testovala, při stanovené ceně, jaký bude zájem a pak příp. slevovala. Ale jak se říká, ten správný kupec se na všechno jednou najde, pokud to nebude moc předražené. Jen to někdy delší dobu trvá, nechce to uspěchat. Hned teď asi správného kupce těžko seženete. Udělejte si na to čas a zkoušejte to na různých inzercích. Časem se nějaký chalupář jistě najde. Obchodníci se starožitnostmi, i ti co jim máte zavolat na inzerát, Vás oškubou a pak to sami prodají za mnohem víc. Já to průběžně testovala 2 roky a najednou se objevil ten vážný zájemce.
No stará bude tak možná 100-150 let, možná i víc. To já přesně nevím a ani netuším, kde to zjistit. Poškození lokálního charakteru tam také jsou. Jen se tak snažím dopátrat, jestli to není třeba nějakej vzácnější kousek abych to neprodal zbytečně pod cenou. Jinak je rozkládací na šest dílů plus záda z pěti kusů.
Jestli chcete znát skutečnou hodnotu skříně máte prakticky 3 možnosti. Starožitnosti ( s fotem skříně bych jich obešla ale více), aukční domy se svými aukčními katalogy nebo soudní znalec,ten si to ale nechá dobře zaplatit.Na aukro bych nespoléhala, tam ty ceny často neodpovídají skutečnému ocenění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.