Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký tlak v topné systému - obden snižuji

Od: petrm odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

opakovaně mám vysoký tlak vody v topném systému, cca obden snižuji odpouštěni / odvzdušněním radiátorů.

Děkuji za radu

Petr Machotka

doplněno 16.03.16 06:56:

Zapomněl jsem jde o plynový kotel vaillant.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Bolo by vhodné doplniť aj typ kotla,nielen značku.Ak je s vnútorným zasobníkom vody,tak by ten zásobník mohl byť deravý a tlaková voda sa dostáva do topnej vody.

doplněno 18.03.16 08:31:

Tak podľa vášho popisu bude pravdepodobne deravá vyhrievacia špirála a tlaková voda z vodovodu sa dostáva do topného systému cez ten zásobník.Neviem či je možná výmena tej špirály alebo bude potrebná výmena zásobníka celého.

petrm
hodnocení

Dobrý den,

jde o kotel Vaillan model viz příloha se zásobníkem vody pod ním viz. foto. Instalace před 12 lety, První pokus byl zda nepropouští oba napouštěcí ventily, ale to nepomohlo. Další čeho jsem si všiml je že když vypnu přívod studené vody do zásobníku a pustím teplou tak tlak klesne.

S pozdravem Petr Machotka

Vysoký tlak v topné systému - obden snižuji
Vysoký tlak v topné systému - obden snižuji #2
Vysoký tlak v topné systému - obden snižuji #3

figurek*
hodnocení

2x

Vidím že máte obojživelníka, který se pravděpodobně sám od sebe tlakuje vodou z vodovodu. Možná by bylo nejlepší zavolat servis, protože někde uvnitř kotle vám něco prosakuje a tuto závadu sám neodstraníte.

Svého času jsme měli obojživelníka Protherm a ten se choval právě naopak. Voda z topného systému se přes jakési netěsnící těsnění ztrácela do teplé vodovodní trubky a co pár dní, bylo potřeba kotel dotlakovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]