Nejste přihlášen/a.
Hod tam kamery , upozorni na to souseda.
V pripade opetovneho poskozeni auta atd... budes mit dukazy , ktere budes moct pouzit.
pamatuj že na hrubej pytel musí být ještě hrubší záplata vše ostatní je na dlouhej loket a ve většině případů k ničemu
takže pokud sis jist že ti soused škodí začni oplácet stejnou neli větší mincí a snaž se tak abys u toho snažení nebyl vidět
zablokovat mi svým vozem cestu,parkování tak ho jednou slušně upozornim no a pak by záhadně prasklo jeho čelní sklo,omylem se dostalo vteřinové lepidlo do zámků jeho dveří,a neustále bych u jeho bydliště strácel hřebíky ze svých děravých kapes atd atd
Nejsem konfliktní člověk a rozhodně je ani nijak nevyhledávám, ale aby mi někdo záměrně škodil, aniž bych mu cokoliv zlého dělal je prasárna. Každý má jen jedny nervy. Souseda bych slušně upozornil, ať se hodí do klidu a zanechá jednání, kterého se dopouští. Pokud by to pokračovalo a překročilo určitou hranici, tak bych se podle toho zařídil. To, že háže hovna do pole, to bych neřešil, ale kdyby mi ničil auto a jiné moje zařízení a věci, to bych nepřešel. Buď ty kamery (stačí alespoň jedna na inkriminované místo) navíc IP kamery nejsou drahé. Nebo nějakou fotopast. A nebo prostě večer namátkou hlídat (což může být zdlouhavé). Jakmile bych měl dosvědčující důkaz, rozhodně bych nešel na policii, protože ty to stejnak řešit nebudou a maximálně sousedovi udělají bu bu bu a to ho ještě víc nakopne, aby Vám škodil. Souseda bych si prostě podal ručně, beze svědků a pokud jste fyzicky slabší a bojíte se, prostě bych dal nějakou pětku dvoum bouchačům a oni by mu to už nějak vysvětlili a myslím, že by Vám pak dal pokoj. Nechci nabádat k nějakým nezákonným jednáním, ovšem když to nejde po dobrém, jiná možnost není. Člověk není otloukánek, aby si všechno nechal líbit.
Když ty na mě kamenem, já na tebe ocelovou trubkou.
To je v podstatě nikdy nekončící válka...Bydlím skoro 70let nedaleko baráku,který se po listopadu stal ubytovnou..Večer řev,házely se odpadky na náš dvur,nikdy nekončící binec..Zuřil jsem a cigoše jsem nesnášel až to došlo tak daleko,že se mi cigoška sápala do tašky pro prkenici..Jednou večer jsem ulehl,bylo vedro a přes svou zkušenost jsem VĚTRAL s odevzdaným pocitem,že v tom kraválu usnu...Usnul jsem a od té doby kravál skončil,svinčík na dvoře je MINIMÁLNÍ a cigoši na ulici mně sami ZDRAVí bez toho,že by mi měli něco šlohnout..Jaká je z toho zkušenost? Pokud mám v sobě démona alergie na kohokoliv,bude mně VÝCHOVNĚ BUZEROVAT,abych SVUJ postoj změnil..Na NEUTRÁLNÍ POSTOJ...Chce to jen odvahu si sám přiznat nějaký svuj latentní odpor,jinak pokrytecky schovaný za líbivou fasádou..Tak funguje onen sluníčkový neomarxismus..
A nestačilo by to aspoň nafotit? Foťte, ukládejte. Může se hodit. Existují taky falešné kamery. Upozorním ho, že je tam kamera, ale že to je hračka, nemusí vědět. A taky, tam nejsou jiní sousedé, kteří by mu domluvili a Vám eventuelně dosvědčili jeho naschvály, když by to došlo až někam před komisi? S tím lepidlem do zámků,to bych nedělala,abyste na to nedoplatil.
balzerko, dnes to nestojí tolik, že by to toho, kdo chce mít důkazy, finančně zruinovalo. Takže argument, nemám na kameru peníze neobstojí, když mám na pohonné hmoty do auta, často i do dvou. Mimochodem, ten soused tu kameru může už dávno mít, jen on o tom neví, nebude mu to samozřejmě říkat. Dnes je to normální, že si lidé chrání majetek kamerami.
Já nevím, jestli se to dělá, ale je možný placený zábor před domkem na parkování? Že by ten kousek před domkem už nebyl veřejný pro každého, ale majitel by tam mohl umístit značku o soukromém parkování? A měl by za pár korun klid?
Aha, ted koukám, že se to tu už psalo, tak sorry.
Hrubá síla sice často pomůže, taky by se ale mohla těžce obrátit proti vám. Ohledně parkovacího místa bych zkusila vyjednávat na obci, jestli se dá (samozřejmě za nějakou pravidelnou roční platbu) vyhradit místo přímo pro vaše auta (byla by tam cedule s vaší SPZ a souseda byste mohl dát odtáhnout). Ale nevím, jestli něco takového lze.
Jinak se obávám, že kamery jsou nejlepší řešení - nainstalovat,upozornit ho, že tam jsou - jen předem nastudujte, co mohou kamery zabírat - jestli jen váš pozemek, nebo i veřejná místa, jsou na to určitě nějaká omezení. Po nastudování, jestli to z právního hlediska lze, bych klidně jeho videa s rozmazaným obličejem samozřejmě (i tak budou všichni vědět, o koho jde) vystavila na internet.
No potes, tak tento soused je peknej hajzl.k.. Naprosto otevrena valka.. Taky nejsem konfliktni clovek a vzdy se chci domluvit slusne atd.,ale tohle uz je moc a prekrocilo to vsechny hranice a nezbyva tady nez psal dabel, ze tvrdy na tvrdy a nejlepe jeste tvrdeji, takze chytit pod krk.. Tady uz pomuze jen fyzicka sila v jakemkoliv smyslu, protoze takovy hova.,,do nikdy neprestane a musi se zacit bat on..
No já bych ho nahlásila policii s tím, že tak řádí a vyhrožuje Vám i náloží pod autem, že musíte každé ráno prohlížet celé auto, abyste mohl bezpečně otočit klíčkem v zámku. Že to neřekl, to se nebojte, při tomhle Vám to brzy řekne. Vypadá to totiž už na psychopata. Já bych se od takového magora bála právě tohoto, protože v podstatě Vás terorizuje a dneska už lidé i vyhazují do luftu, proto ta kamera by měla být už co nejdříve. S nahlášením policii, že je to možný magor, kamerou a placeným záborem by jste měl být už v klidu a navíc by si soused uvědomil, že nemůže všechno, že jste mu nastavil mantinely. A jemu pak řekněte s klidem a beze svědků i když nemůžete vědět, jestli nemá v kapse nahrávací diktafon, že soudně zažádáte o jeho psychiatrické vyšetření a že už bude mít napořád v papírech, že byl psychiatricky vyšetřovaný, to mu jedno určitě nebude.
Zkus vedení města nebo obce-takoví lidi dělají tyhle věci jaksi skrytě,bojí se otevřeného jednání...pokud už je tam profláknutý a nebojí se ničeho,prodat a pryč...věř mi,znám to,bude vás to stát nervy.jeho agresivita poroste,budete se bát o děti nejen psa...pryč,pryč a než se nastěhujete jinam - třeba v té samé obci-městě-zjistěte si sousedy...nic si s ním ani potom nevyřizujte,tihle lidi jsou schopní pronásledovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.