Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na nej na souseda?

Od: fuppy odpovědí: 16 změna:
Zdravim lidi jelikoz jsou mezi vami taci ktery maj treba i zkusenosti s debil*im sousedem chci se zeptat jak vymyct s totalnim zmetkem a zda existuje nejaka obrana pravnicka? Tohle je vylozene sikana nastehovali jsme se do rd a vedle nas soused prvne vse v pohode pak zacal vysorat ze chce posekat travu kolem pozemku aby mu neprorustala u plotu tak se to tam vysekalo odpoledne ztlumit hudbu ok vse co chtel a pak to zaclo mel misto u sebe pred barakem a zacal parkovat auto u nas pred domem s tim ze je to obecni a ze tam bydli dyl a dal se semnou o tom nebavil i kdyz vi ze tam parkujeme mame druhy vuz a ten stoji pred vraty kam nemuze a pred vraty ktera se nam rozbila a musi se opravit navarit svareckou pant nehlede na to ze kazdou chvili jezdime vsichni pryc.. dal jsme to misto jeden den zabrali a pod autem vrazeny patnik dalsi hrevlbik v gume pak jsme meli hozeny u psa u vybehu parek a pes se ho ani nedotkl a to maso miluje a nesteka a nikomu nic nedela dale u meho auta urazeny naraznik na silvestea nam malem podpalil dum rachejtlema bydli u pole a poustel to k nam tesne nad barak nedavno prijedu a v prostoru kde parkuju jeho popelnice dam ji nastranu zaparkuju a rano odjizdim a jak byli zamrzly a zamlzeny okna tak sem ji malem sundal dal mi ji 1cm od auta schvalne vi ze na pole chodime se psem na prochazku haze tam hovna od svych psu schvalne do cesty atd atd atd no hnup 1.tridy a vsechno fouka od nej a uz nevim co s tim rozbil bych mu tu drzku nejradsi ale buh vi co by se tu delo pak s auty atd poradte mi jak na nej prosim? Dekuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Hod tam kamery , upozorni na to souseda.

V pripade opetovneho poskozeni auta atd... budes mit dukazy , ktere budes moct pouzit.

fuppy
hodnocení

Taky me to napadlo ale neni to zrovna levna talezitost kterou si ted nemohu dovolit a pujcovat si na to kvuli takovymu blbovi nechci.. dela naschvali a nejhorsije ze vim ze to je on a nedokazu mu to nebo policii.. musi existovat zpusob odplaty nebo jak nad nim vyzrat aby se tloukl hlavou o stul mam na nej uz takovy vztek zneprijemnuje mi kazdy den a moje trpelivost je velika ale dneskem dosla..

hodnocení

3x

pamatuj že na hrubej pytel musí být ještě hrubší záplata vše ostatní je na dlouhej loket a ve většině případů k ničemu

takže pokud sis jist že ti soused škodí začni oplácet stejnou neli větší mincí a snaž se tak abys u toho snažení nebyl vidět

zablokovat mi svým vozem cestu,parkování tak ho jednou slušně upozornim no a pak by záhadně prasklo jeho čelní sklo,omylem se dostalo vteřinové lepidlo do zámků jeho dveří,a neustále bych u jeho bydliště strácel hřebíky ze svých děravých kapes atd atd

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 15. 03. 2016 18:30:57
! Pravidlo Z7: je zakázáno poskytovat návod k páchání trestných činů nebo nečestnému (podvodnému) jednání a také nelegálního šíření softwaru, autorských děl atd.
fuppy
hodnocení

Ano dable ty si dabel chlape presne neco takovyho myslim :) jak rikas na dlouhy lokty moc penez a nic z toho.. nehody se stavaji ale nechci zajit az nekam takhle daleko chci mi to vratit ake tak aby na ne nemohl aby na a ja se mu mohl smat s usmevem pokud zautoci s tema nervama co mam ho serezu jak psa ale nebudu ten prvni utocici malo kdy ho potkam pred domem.. a kdyz tak rozsypu hrebiky u nej to nejde budou moc videt na ty zemi tam okno uz je moc a zamek nevim no hlavne ores den moc lidi a pres noc si ho radsi uklizi..

pokud zaůtočí je lepší se bránit i kapku jinak než dotyčného seřezat a ryskovat že ho pošleš do nemocnice a on se na tobě bude hojit takovej pepřovej sprej ten nepotěší a věř že elektrickej obušek spolehlivě skolí i 14Okg agresora *palec*

hodnocení

3x

Nejsem konfliktní člověk a rozhodně je ani nijak nevyhledávám, ale aby mi někdo záměrně škodil, aniž bych mu cokoliv zlého dělal je prasárna. Každý má jen jedny nervy. Souseda bych slušně upozornil, ať se hodí do klidu a zanechá jednání, kterého se dopouští. Pokud by to pokračovalo a překročilo určitou hranici, tak bych se podle toho zařídil. To, že háže hovna do pole, to bych neřešil, ale kdyby mi ničil auto a jiné moje zařízení a věci, to bych nepřešel. Buď ty kamery (stačí alespoň jedna na inkriminované místo) navíc IP kamery nejsou drahé. Nebo nějakou fotopast. A nebo prostě večer namátkou hlídat (což může být zdlouhavé). Jakmile bych měl dosvědčující důkaz, rozhodně bych nešel na policii, protože ty to stejnak řešit nebudou a maximálně sousedovi udělají bu bu bu a to ho ještě víc nakopne, aby Vám škodil. Souseda bych si prostě podal ručně, beze svědků a pokud jste fyzicky slabší a bojíte se, prostě bych dal nějakou pětku dvoum bouchačům a oni by mu to už nějak vysvětlili a myslím, že by Vám pak dal pokoj. Nechci nabádat k nějakým nezákonným jednáním, ovšem když to nejde po dobrém, jiná možnost není. Člověk není otloukánek, aby si všechno nechal líbit.

Když ty na mě kamenem, já na tebe ocelovou trubkou.

kabod*

To je v podstatě nikdy nekončící válka...Bydlím skoro 70let nedaleko baráku,který se po listopadu stal ubytovnou..Večer řev,házely se odpadky na náš dvur,nikdy nekončící binec..Zuřil jsem a cigoše jsem nesnášel až to došlo tak daleko,že se mi cigoška sápala do tašky pro prkenici..Jednou večer jsem ulehl,bylo vedro a přes svou zkušenost jsem VĚTRAL s odevzdaným pocitem,že v tom kraválu usnu...Usnul jsem a od té doby kravál skončil,svinčík na dvoře je MINIMÁLNÍ a cigoši na ulici mně sami ZDRAVí bez toho,že by mi měli něco šlohnout..Jaká je z toho zkušenost? Pokud mám v sobě démona alergie na kohokoliv,bude mně VÝCHOVNĚ BUZEROVAT,abych SVUJ postoj změnil..Na NEUTRÁLNÍ POSTOJ...Chce to jen odvahu si sám přiznat nějaký svuj latentní odpor,jinak pokrytecky schovaný za líbivou fasádou..Tak funguje onen sluníčkový neomarxismus..

hodnocení

1x

fuppy, abyste mohl cokoliv dělat vůči zlovůle souseda, musíte popsaný stav něčím doložit. Můžete toto průkazně doložit?

Máte kameru se záznamem?

balzerka
hodnocení

0x

A nestačilo by to aspoň nafotit? Foťte, ukládejte. Může se hodit. Existují taky falešné kamery. Upozorním ho, že je tam kamera, ale že to je hračka, nemusí vědět. A taky, tam nejsou jiní sousedé, kteří by mu domluvili a Vám eventuelně dosvědčili jeho naschvály, když by to došlo až někam před komisi? S tím lepidlem do zámků,to bych nedělala,abyste na to nedoplatil.

fuppy
hodnocení

Prave ze to nema cenu fotit to nedokazu ze to byl on dela takovy veci co mu nemuzu dokazat krom tech lejn v polni ceste ktera nikoho nezajma i kdyz tam chodi plno lidi.. hlavne znamy se starostou takze fakt nevim. A maketa se pozna hlavne neco udela a nedokazu mu to protoze maketa zaznam nema.. taky me to napadlo ale dekuji za nazor a dalsi sousedi to neresi nechtej s nim mit nic spolecnyho uz maj klid pac buzeruje me :(
wasube*

balzerko, dnes to nestojí tolik, že by to toho, kdo chce mít důkazy, finančně zruinovalo. Takže argument, nemám na kameru peníze neobstojí, když mám na pohonné hmoty do auta, často i do dvou. Mimochodem, ten soused tu kameru může už dávno mít, jen on o tom neví, nebude mu to samozřejmě říkat. Dnes je to normální, že si lidé chrání majetek kamerami.

Já nevím, jestli se to dělá, ale je možný placený zábor před domkem na parkování? Že by ten kousek před domkem už nebyl veřejný pro každého, ale majitel by tam mohl umístit značku o soukromém parkování? A měl by za pár korun klid?

Aha, ted koukám, že se to tu už psalo, tak sorry.

robin92
hodnocení

0x

zkusil bych ty kamery dají se koupit i levnější stačí nějaká pidi co jsou třeba na přilby záznam to má nebo to nahát na fotoaparát, nafotit. Koupit maketu velké. A nebo něco pěkně voňavého pod kryt motoru od auta když bude stát na vaší příjezdovce...třeba myš...ať má voňku. *cert*

hgetue
hodnocení

0x

Hrubá síla sice často pomůže, taky by se ale mohla těžce obrátit proti vám. Ohledně parkovacího místa bych zkusila vyjednávat na obci, jestli se dá (samozřejmě za nějakou pravidelnou roční platbu) vyhradit místo přímo pro vaše auta (byla by tam cedule s vaší SPZ a souseda byste mohl dát odtáhnout). Ale nevím, jestli něco takového lze.

Jinak se obávám, že kamery jsou nejlepší řešení - nainstalovat,upozornit ho, že tam jsou - jen předem nastudujte, co mohou kamery zabírat - jestli jen váš pozemek, nebo i veřejná místa, jsou na to určitě nějaká omezení. Po nastudování, jestli to z právního hlediska lze, bych klidně jeho videa s rozmazaným obličejem samozřejmě (i tak budou všichni vědět, o koho jde) vystavila na internet.

eivlis*
hodnocení

0x

No potes, tak tento soused je peknej hajzl.k.. Naprosto otevrena valka.. Taky nejsem konfliktni clovek a vzdy se chci domluvit slusne atd.,ale tohle uz je moc a prekrocilo to vsechny hranice a nezbyva tady nez psal dabel, ze tvrdy na tvrdy a nejlepe jeste tvrdeji, takze chytit pod krk.. Tady uz pomuze jen fyzicka sila v jakemkoliv smyslu, protoze takovy hova.,,do nikdy neprestane a musi se zacit bat on..

wasube*
hodnocení

0x

No já bych ho nahlásila policii s tím, že tak řádí a vyhrožuje Vám i náloží pod autem, že musíte každé ráno prohlížet celé auto, abyste mohl bezpečně otočit klíčkem v zámku. Že to neřekl, to se nebojte, při tomhle Vám to brzy řekne. Vypadá to totiž už na psychopata. Já bych se od takového magora bála právě tohoto, protože v podstatě Vás terorizuje a dneska už lidé i vyhazují do luftu, proto ta kamera by měla být už co nejdříve. S nahlášením policii, že je to možný magor, kamerou a placeným záborem by jste měl být už v klidu a navíc by si soused uvědomil, že nemůže všechno, že jste mu nastavil mantinely. A jemu pak řekněte s klidem a beze svědků i když nemůžete vědět, jestli nemá v kapse nahrávací diktafon, že soudně zažádáte o jeho psychiatrické vyšetření a že už bude mít napořád v papírech, že byl psychiatricky vyšetřovaný, to mu jedno určitě nebude.

paspulka*
hodnocení

0x

Zkus vedení města nebo obce-takoví lidi dělají tyhle věci jaksi skrytě,bojí se otevřeného jednání...pokud už je tam profláknutý a nebojí se ničeho,prodat a pryč...věř mi,znám to,bude vás to stát nervy.jeho agresivita poroste,budete se bát o děti nejen psa...pryč,pryč a než se nastěhujete jinam - třeba v té samé obci-městě-zjistěte si sousedy...nic si s ním ani potom nevyřizujte,tihle lidi jsou schopní pronásledovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]