Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, potřeboval bych poradit s položením plovoucí podlahy. Budu pokládat v "nové" bytě , ale je tam malý problémek (viz.obr. přílohy). Uprostřed chodby jsou posuvné dveře s částí, tak 1m která je nedemontovatelná, ale která má pod sebou mezeru po staré podlaze. Takže (pokud by to šlo) bychom chtěli vložit podlahu i pod těmito dveřmi. Je pro mě trochu oříšek, kde s pokládkou začít, abychom to mohli podložit vcelku i pod těma dveřmama. Uvažoval jsem samostatně položit část chodeb a jako druhou část obytnou místnost s malou chodbou.Dělení obou částí bych provedl pod těmi dveřmi. Ovšem lišta kryjící mezeru by se mi moc nelíbila. Doporučili by jste prosím jak pokládku provést v celku?
Ještě dotázek: Dá se plovoučka systém CLICK skládat z obou stran? Napadlo mě, že bych položil kousek podlahy v celé délce chodby, podložil bych jí pod dveře a pak už jen k tomu doskládal obytnou místnost a tu malou chodbičku za rohem.
Řešil jsem obdobný problém, kdy jsem v určitém místě místnosti potřeboval mít přesně umístěné desky a to s tolerancí do jednoho milimteru. Jelikož jsem se obával, že to nevyměřím, tak jsem začal od toho místa a pokračoval na obě strany. Jde to blbě, ale jde to.
Jestli si to správně představuji, tak bych udělal vodorovnou řadu na šířku místnosti v prostoru volných dveří a podsunul jí pod nedemontovatelné části dveří (podle vašeho nákresu) shora dolů. Asi by to chtělo více lidí, ale mnohokrát jsem manipuloval se spojenými lamelami o délce i 5 metrů.
Při tom "dotloukání" opatrně, protože to rádo praská (zámek se roztrhne) a časem se jedna lamela jakoby zvedne o půl milimetru. Ale samozřejmě to jde. Nejsem profesionál, ale podle mě jsou nejlepší lamemy ty se skosenými hranami na vrchní straně. Tedy po položení jsou velmi výrazně ohraničené jednotlivé lamely. Zde se totiž nějaká ta chybička přehlédne.
Tak jsme to zmákli. Začal jsem u hl.vchodových dveří, chtěl jsem to mít pěkně až k prahu a od toho jsme klikali až k pevným dveřím, kde jsem jednotlivé lamely (4ks) vložil do podélného zámku a pak opatrně podélně přiklepal k dalším. Samozřejmě jsem použil kousek lamely, která pěkně zapadala do bočního zámku ať se tento nepoškodí. Největší problém byl to celé rozměřit, protože souběžnost všech stěn nebyla přesná, ale nakonec jsme to zvládli
M.
Ještě řeším, jak dodělat krátkou úzkou chodbu na šířku jedné lamely. Pravděpodbně řezat a skládat opět cik cak jako cihly, co? I když si myslím, že bez skládání z krátkých dílců by měla podlaha větší pevnost. Vím, že by úzké chodby měly být skládány podélně, ale ten kousek?
M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.