Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, někdo zkušenosti, jak dále postupovat při vymáhání dlužné částky za nájem?
Nájemníka již v bytě nemám, ale jeho dluh zůstává. Přestože vím, že i policie má problémy jej dohledat a navíc je souzen pro neplacení výživného, chtěla bych se pokusit o své peníze úplně nepřijít.
Poradíte? Děkuji
Dobrý den, ano, poradím Vám. Uvažte, zda dlužná částka je tak vysoká, že má význam se o ní soudit (a platit ještě náklady za advokáta a soud) a zda je později i vymahatelná.
Měla by být odeslána předžalobní výzva, ale patrně není komu, resp. kam. Myslím, že pokud navštívíte advokáta, tak Vám řekne něco podobného - soud zřejmě vyhrajete, budete mít rozsudek, ale potom si najdete exekutora, který nic z takového člověka nedostane. Přeji Vám hodně štěstí a hlavně si to celé rozmyslete, ať nepřijdete o další peníze. Zdravím!
Něco o nájemnících vím, páč neplatiči jsou všude. Nevím kolik Vám dluží, ale dostat z něj peníze, bez právního vědomí, je složité. Ale i právník moc nepomůže, když není kde brát. Není často nic platné, když máte v ruce rozsudek od soudu, že má dluh uhradit, včetně nákladů. Dluží 100 tisíc?
Když bez právníků, jedině protizákoně, což jako sysel nesmím doporučit. Varuji Vás před násilím, které někdy pomůže.
Dluží 25 tis., vím, že to není nijak závratná částka, ale na chodníku také neleží.. Chtěla bych to řešit bez právníka. Výzvy k uhrazení dostal, lhůtku také a teď se mi podařilo zrušit mu na adrese trvalé bydliště. Zjistila jsem, že byt neužíval můj nájemník, se kterým mám sml, ale nějaký ,, vařič ,, ! Pro policii to prý byla malá ryba... Celkem k smíchu, když si vzpomenu s jakým nádobíčkem se pakoval z bytu.
Asi nevím, co tím syslem myslíte...? Jinak k žádnému násilí se nechystám, jen jsem tím myslela, že jej k tomu nepotřebuji. Nač si navyšovat ještě více ztráty..Ještě jsem si zjistila, že můj býv.nájemník je také souzen pro neplacení výživného a jede v drogách. Před 3/4 rokem mu zjistili užití pervitinu. Ale stále jsou to jen malé rybky pro naši policii...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.