Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,máme rd.a uplatňovali jsme letos poprvé pojistku u české pojišťovny ,zateklo nám do domu přes plochou střechu,dům byl kolaudován v roce 2008.Máme pojištění domu i domásnosti.Je to docela rozsáhlé.Podali jsme podnět ,ale pojišťovna nám to zamítla ,že to není tíha ledu a sněhu,načeš v lednu hodně sněžilo,na střeše bylo hodně sněhu,pak tálo a byl pak zase mráz a pořád kolola,tím se nám poškodila izolace střechy,a došlo k průsaku do domu.Já nejsem odborník na to ,abych věděla co mám napsat do hlášení podle toho co si tam pijišťovna strčí,platíme si pojištění ,všechno bylo v pořádku až na letošní zimu.Můžete mi poradit co mám dělat,jak se mám proti tomu bránit,není přece možné aby tak odírali lidi.Děkuji JR
Chápu to dobře? Vy jste nahlásili pojistnou událost, tu neuznali. Poté opět napadl sníh a opět zateklo, ano? Tak na to se opravdu pojistka nevztahuje. Měli jste si střechu opravit.
Je těžké porozumět Vám, když nejprve uvedete, že do domu zateklo střechou a v zápětí píšete, že je střecha v pořádku!
Děkuji za odpověď ,ale dům ,je celý betonový,je to jak bunkr,tak že žádné dřevo zde vůbec nefiguruje,jenom zábradlí venku.Více sněhu zde nenasněží,je to průměr,v pojistných podmínkách není voda přesně specifikována ,jenom zatečení ,a ani to není upřesněno,tak že jak to mám chápat.Jenom by mě zajímalo,jaký je rozdíl mezi tíhou ledu a sněhu,a táním ledu a sněhu v obou případech za mrazu -19 stupňů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.