Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
obracím se na Vás s prosbou o pomoc nebo radu. Jde o mého souseda. Bydlím v řadě tří domů, bohužel zrovna uprostřed a máme společné zdi ( to je důležité). Do domu jsme se nastěhovali asi před sedmi lety a jak to tak bývá, nového souseda si musíte vycvičit. Bohužel to platilo pro mě. Ze začátku jsme se zdravili a prohodili spolu i pár slov. Jenže postupem času se mu nelíbilo jak některé věci vykonávám. To u sousedů prostě bývá. Poučoval mě, že se to takhle nedělá a že to má být takhle a takhle. Několikrát došlo mezi námi i ke slovní rozepři. Vygradovalo to asi před třemi lety vzájemným napadením a řešením situace u přestupkové komise. Teď se spolu nebavíme a staráme se každý o sebe. Jenže... V zimních měsících každý den u sebe doma nevím jestli ve sklepě, nebo někde na chodbě seká dřevěné bedýnky ( takové, jaké najdete v každém obchodním domě) a zatápí s nimi. Každý den totiž ty obchodní domy objíždí a bedýnky sbírá. Hluk, vibrace a otřesy které přitom vznikají se nesou společnými zdmi a moji rodinu tak obtěžuji. Tento člověk v zimě nepracuje, má spoustu času a tuto činnost vykonává několikrát denně, třeba i v pět hodin ráno. Když jste po noční, je to opravdu záživné. Když jsem mu říkal, že mi to vadí, vysmál se mi, přestal tak na dva dny a pokračuje vesele v této činnosti dál. Nepomáhá, slušná domluva ani ostrá domluva. Dokonce nepomůže ani obecní úřad. Policie tvrdí, že na něho nemůže. Proto se obracím na Vás s prosbou, jak mám řešit tento problém popřípadě na koho se obrátit. Moc vám děkuji
Podívejte se, pokud si koupíte kamna, tak očekáváte, že budou hřát. Pokud si koupíte dům se společnou zdí, musíte počítat se zvýšenou hlučností. Totéž žití v paneláku... Soused předpokládám dodržuje noční klid, takže tudy to nepůjde. Další možnost je hygiena, koupit měřák hlučnosti, připevnit na zeď a měřit a měřit a dokládat překročení norem... Nebo domek prodat a koupit si domek bez společných zdí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.