Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám tu menší problém. Otevřela jsem dveře do koupelny, ale polovina mi jich přistála na hlavě. Dveře jsou z jednoho kusu těžkého tlustého dřeva a panty nevydržely takovou tíhu. Od nastěhování jsme je museli párkrát dotahovat, aby nedrhly o podlahu, ale nikdy nevypadly celé. Chci se zeptat, jestli tahle oprava jde na konto majitele bytu nebo na nás?
Dobrý den, toto není asi jednoznačné, protože majitelem dveří je majitel bytu, ale Vy jste možná tím dotahováním (něčeho) způsobila poškození. Nejlepší by byla dohoda na opravě, resp. nové dveře by měl platit majitel, ale jen opravu Vy.
Případně se můžete dohodnout na tom, že majitel zaplatí materiál a Vy za práci. Zdravím!
doplněno 12.03.16 16:42:bubla - ta oprava by neměla být náročná a schopný kutil to zvládne. Bude to chtít delší vruty nebo vypouzdřit otvory (zalepit tam dřevěný kolík a převrtat). Takže, to zvládnete i bez majitele - je to v podstatě údržba nebo drobná oprava (a toto hradí nájemce).
doplněno 12.03.16 16:56:bubla - no, tak ránu do hlavy jste již dostala, tak také pozor na prsty při sundavání dveří a opětovném nasazování.
V koupelně dveře z jednoho kusu tlustého dřeva... To je velmi nepravděpodobné. Standardně to je dřevěný rám potažený sololitem . Otvory po vytržených pantech se dají snadno opravit a cena do 500 Kč by měla stačit. Drobné opravy si dělá nájemník sám, protože si to sám poškodil. Vy máte v koupelně dubové dveře 90 cm?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.