Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění vodoměru

Od: lucielucie82* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny rádce,

po loňském suchém létu jsme se rozhodli připojit se na městský vodovod. V rámci úspory peněz jsme chtěli vodoměr osadit do zdi v průjezdu, VAK to zamítl, takže musíme koupit šachtu a kopat díru před domem. Prý kvůli případné havárii a odečtům. A teď mi nejsou jasné dvě věci.

1. Jak budou beze mně odečítat vodoměr v šachtě, která má uzamykatelné víko ( chceme ho pro jistotu, že se tam nepodívají třeba ožralí po cestě z hospody)

2. Jak odečítají vodu u lidí, kteří mají vodoměr ve skruži za plotem na zahradě.

Nechci dělat vlny, jenom mně to zajímá.

Díky za odpovědi. Lucie

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dvě otázky, jedna odpověď. Odečítat nebudou, stejně jako u stovek a tisíců dalších lidí. Zazvoní a pokud jim šachtu nezpřístupníte (nebudete doma), nechají Vám v lepším případě zprávu, že stav máte nahlásit. V horším případě Vám to vyúčtují průměrem vycucaným z prstu. Celá akce s vodoměrnými šachtami je jedno velké divadlo. A hádejte, kdo si koupí lístek?!

doplněno 12.03.16 14:35:

Taky jsme si museli k chalupě pořídit vodoměrnou šachtu. Je to bezva věc. Zabírá to v rohu zahrady místo, jinak je to k ničemu. Vlastně ne, chladím si tam minerálku a občas pivo. Jen za ty peníze, co to stálo, bych já osobně chodil do hospody asi 10 let.

U paneláku jsme chtěli opravit vodovodní přípojku, trubka sákne. Prý nelze. Jedině šachtu a na celou záležitost projekt. Jiná možnost není, jedině v případě havárie. Tak se čeká, až to uletí úplně. Absurdistán...

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Dostanete avízo,kdy budou odečty dělat a víko jim odemknete,nebo nahlásíte stav.

lucielucie82*
hodnocení

Ta jejich argumentace mi přišla naprosto nelogická, tak jsem jenom chtěla vědět, jak se to dělá. Data odečtů tady hlásí rozhlas, takže když nestihnu hlášení, mám smůlu.

hk

Když to nestihnete, provedete samoodečet a nahlásíte. Žádný problém v tom nevidím.

kolemjdouci

Tak u nás samoodečet nelze. Musí být návštěva s kontrolou plomb jinak odpojí ...

hodnocení

0x

U mě tedy VAK trval na šachtě 130x130 a nejdále 10m od komunikace... odečet dělají bezdrátově z auta, takže do šachty vůbec nelezou.

Na druhou stranu je šachta vodotěsná a čistá, nejsou tam pavouci a ostatní havěť. Takže případná jakákoli práce je čistá a bez problémů.

hodnocení

0x

Pokud máte uzamykatelný poklop vodoměrné šachty, odečítač Vám nechá ve schránce kartičku, na které vyznačíte stav vodoměru a zašlete provozovateli, případně po dohodě umožníte odečet Vdm. V případě výměny budete (pokud jste vlastník nemovitosti) ústně, písemně vyzván k přístupu Vdm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]