Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce,
po loňském suchém létu jsme se rozhodli připojit se na městský vodovod. V rámci úspory peněz jsme chtěli vodoměr osadit do zdi v průjezdu, VAK to zamítl, takže musíme koupit šachtu a kopat díru před domem. Prý kvůli případné havárii a odečtům. A teď mi nejsou jasné dvě věci.
1. Jak budou beze mně odečítat vodoměr v šachtě, která má uzamykatelné víko ( chceme ho pro jistotu, že se tam nepodívají třeba ožralí po cestě z hospody)
2. Jak odečítají vodu u lidí, kteří mají vodoměr ve skruži za plotem na zahradě.
Nechci dělat vlny, jenom mně to zajímá.
Díky za odpovědi. Lucie
Dvě otázky, jedna odpověď. Odečítat nebudou, stejně jako u stovek a tisíců dalších lidí. Zazvoní a pokud jim šachtu nezpřístupníte (nebudete doma), nechají Vám v lepším případě zprávu, že stav máte nahlásit. V horším případě Vám to vyúčtují průměrem vycucaným z prstu. Celá akce s vodoměrnými šachtami je jedno velké divadlo. A hádejte, kdo si koupí lístek?!
Taky jsme si museli k chalupě pořídit vodoměrnou šachtu. Je to bezva věc. Zabírá to v rohu zahrady místo, jinak je to k ničemu. Vlastně ne, chladím si tam minerálku a občas pivo. Jen za ty peníze, co to stálo, bych já osobně chodil do hospody asi 10 let.
U paneláku jsme chtěli opravit vodovodní přípojku, trubka sákne. Prý nelze. Jedině šachtu a na celou záležitost projekt. Jiná možnost není, jedině v případě havárie. Tak se čeká, až to uletí úplně. Absurdistán...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.