Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám doma sítko na čaj, ale s jemným sítkem, které specielně používám na šípkový čaj z drcených šípků, aby neprošla taková chmíří bílá do plic.
Občas se sítko použilo i na jiné tekutiny a sítko je částečně zanešené- je vidět, když se podívám přes sítko proti oknu.
Není prostě čisté, jak má být.
Snažil jsem se toto jemné sítko vyčistit klasicky - jarem + dlouhým namočením + kartáčkem ...,
ale nepomáhá zatím k vyčištění nic. Tak kdyby měl náhodou zde nějaký šikovný nápad, byl bych rád.
Mám další podobné sítko, ale sítko má klasické větší otvory - např. na bylinkové čaje - a tam stačí sítko klasicky omýt a oklepat o něco a hned je krásně ve všech dirkách čisté.
Ale u jemného sítka toto k vyčistění nestačí.
Děkuji za případné rady či nápady.
Na to je snadná pomoc, stejně jako na ztmavlé hrnce. SAVO. Položte sítko di malé misky, lehce zalijte do ponoření sítka a za takových 5 minut. Opláchněte. Stejně tak to působí na čajové lžičky aj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.