Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nejlépe vyčistit sítko na čaj?

Od: misa503® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Mám doma sítko na čaj, ale s jemným sítkem, které specielně používám na šípkový čaj z drcených šípků, aby neprošla taková chmíří bílá do plic.

Občas se sítko použilo i na jiné tekutiny a sítko je částečně zanešené- je vidět, když se podívám přes sítko proti oknu.

Není prostě čisté, jak má být.

Snažil jsem se toto jemné sítko vyčistit klasicky - jarem + dlouhým namočením + kartáčkem ...,

ale nepomáhá zatím k vyčištění nic. Tak kdyby měl náhodou zde nějaký šikovný nápad, byl bych rád.

Mám další podobné sítko, ale sítko má klasické větší otvory - např. na bylinkové čaje - a tam stačí sítko klasicky omýt a oklepat o něco a hned je krásně ve všech dirkách čisté.

Ale u jemného sítka toto k vyčistění nestačí.

Děkuji za případné rady či nápady.

Jak nejlépe vyčistit sítko na čaj?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Jenom trochu opravím. Kdyby jste pil-a šípkový, nepřecezený čaj, tak se chmýří nedostává do plic, ale do žaludku.

Když nejde sítko vyčistit za mokra, co ho zkusit vykartáčovat tvrdým kartáčkem za sucha? Za mokra možná zkusit promnout pískem na nádobí?

hodnocení

Je to možné , slyšel jsem ty plíce

Zkusím ten písek a ocet

jenda2*
hodnocení

2x

Na to je snadná pomoc, stejně jako na ztmavlé hrnce. SAVO. Položte sítko di malé misky, lehce zalijte do ponoření sítka a za takových 5 minut. Opláchněte. Stejně tak to působí na čajové lžičky aj.

hodnocení

Takže zkusím případně i Savo. Děkuji

marianna

Aj ja dakujem za vyborny tip. SAVO som dnes vyskusala na umelohmotne sitko, ktore bolo uz takmer nepriepustne odcajovej usadeniny a po cca 10 minutach bolo takmer ako nove. Zafungovalo to absolutne spickovo, odporucam!

hodnocení

1x

Já bych sítko na noc namočila do misky s octem. A kdyby to nepustilo, koupila bych, k dostání u všech prodejců a v domácích potřebách, za 20kč nové. :)

hodnocení

Takové jemné sítko se již neprodává a je blbost kupovat kvůli znečištění nové - i kdyby jej měli

hahanaj*
hodnocení

1x

nejjednodušší je koupit cedníček nový - před časem jsem koupila sadu 3 sítek a měly různě hustá sítka

hodnocení

0x
Nebo papírové filtry pro ty chlupaté šípky a na bylinky klasiku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]