Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu..
Při rekonstrukci domu jsem odstranil staré trámy, na kterém byl nabitý "palach". Nyní je myšlenka snížit tento podhled pomocí SDK. Chci tedy osadit nové trámy, které budou tvořit oporu pro SDK konstrukci, otázkou jo, jaké trámy(fošny) s jakými rozestupy použít (stropní konstrukce nebudo pochozí),. aby se na délku časem neprohly. Rozměr největší místnosti je 5x5,5 m.. A druhý dotaz je, jaké dřevo použít, ideální vhkost, atd.
nepochopil jsem Váš starý strop, trámy..
Když začnu odspodu, sádrokarton, profily CD s roztečí maximálně 50cm od sebe. Křížový rošt, může být osově max 120cm, zavěšení rovněž max 120cm. Zavěsit můžete různými způsoby, na dráty, ankerfixy, přímé závěsy.
Pokud by byla fotka, či nákres, snad pochopím lépe.
OK, trámy jste dal pryč, je tam díra a vidíte na střechu? Co bude nad tím stropem?
OK, snad jsem po dalším doplnění pochopil. Vy potřebujete udělat nový strop, ale nesmí viset na stávajících trámech, které přijdou odstranit. OK, opět není problém, pro ty, co umí.
Na tento způsob je vymyšlen strop s označením D 131. Na stěnu po obvodě připevníte řádně UW 100. Do těchto profilů použijete profil CW 100, v příslušné délce, nebo nastavené v nestejném místě.
Říká se tomu samonosný strop
Děkuji za odpověď...
Možná jsem to popsal trochu "chaoticky". Původně zde strop tvořily támy, na kterých byly nabité desky,rákos,omítka,malba... tohle jsem vše odstranil. Nyní tedy stojím před otázkou jaké trámy osadit(zazdít) nově, na které poté bude uchycena konstrukce pro SDK (například fošna 200x50 s roztečí 100 cm.). Jde mi především o dimenzování těchto dřevěných prvků a popřípadě jejich požadevkem na obsaženou vlhkost(aby se časem nekroutili). Jak jsem se zmínil, největší místnost má 5x5,5 m.
Děkuji
Jiří, nejlevnější to nemůže být, vždyť tam není strop. Ale drahé to taky není.
Abyste osadil strop novou dřevěnou konstrukcí, musí jí někdo spočítat, aby nedošlo k destrukci. Sice lze položit předimenzované trámy, 20x25cm, ale to určitě víte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.