Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolacia terasy

Od: dodo* odpovědí: 9 změna:

Dobry den,.

chcem dokoncit terasu rodinneho domu,.je to vlastne zakladova platna predlzena na terasu 12,5x3m.je nejakych 12cm pod dverami,na ten beton by som chcel urobit poter do spadu a na to bud dlazbu alebo kamenny koberec,.Ale bolo mi povedane ze musim na tento povodny beton dat hydroizolaciu kvoli vzlinajucej vlhkosti,.Tak sa rozhodujem aku izolaciu(myslel som tekutu lepenku) a ci na tu mozno naniest poter,.ak ano ci sa dava nejaky penetracny nater,.Bude na tej hydroizolacii drzat ten poter?

Dakujem Pekne

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nejlevněji položit svařitelnou lepenku, přikrýt betonem do spádu.

Tekutá lepenka je na tak velkou plochu drahá, páč jí dáte kvůli penězům slabou vrstvu, takže nemusí být kvalitně provedená.

Penetrace není nutná.

doplněno 10.03.16 21:10:

Neznám Ceresit CR 90, věřím asfaltovým pásům.

dodo*
hodnocení

Mate na mysli asfaltovu?alebo tie folie co sa svaruju teplovzdusnou pistolou:?a co Ceresit CR 90?hodi sa pod dlazby aj poter, a nieje az tak drahy,

Dakujem

doplněno 10.03.16 21:55:

A este otazka,popri mure domu ich spojim s tym co presahuje spod obvodoveho muru?A netreba vytiahnut aj na mur,nieco ako sokel aby sa voda nedostala k murivu?

dodo*
hodnocení

Dobry den,.

mohli by ste mi este poradit,.ak budem davat asfaltovy pas,ako ho mam ukoncit na okrajoch terasy?ci ma byt zarovno s terasou alebo aj cez okraj na bok,.Lebo po obvode mam 5cm polystyren.Rozhodol som sa pre asfaltovy pas len neviem ktory mam pouzit, asfalt oxidovaným, SBS modifikovaný a APP modifikovaný,.

Dakujem

Myslím, že by bylo užitečné nějak to nakreslit. Takto se obtížně radi.

dodo*
hodnocení

Jasne tak som to nafotil,.takze este raz otazka,ci prekryt aj ten polystyren po bokoch terasy?Dalsia vec,ako najlepsie davat asfaltovy pas,po dlzke terasy alebo od domu smerom von po sirke? Ja som chcel davat po dlzke terasy od spodnej casti smerom k domu aby prekrytia smerovali dole,.

Može byt Hydrobit GV45?

dakujem

Hydroizolacia terasy
Hydroizolacia terasy #2

Já osobně bych ten polystyren odstranil, stejně tam k ničemu není a v budoucnu je to zdroj problémů.
Potěrem vyspádovat směrem od domu.
Asf. pás dávat po délce od kraje směrem k domu, tak jak píšete. Začal bych zároveň s hranou betonu a 15 krajních cm bych nenatavoval (nelepil). Nechal bych si od klempíře z pozinku udělat okapničku, kterou bych podsunul pod ten volný kraj a pak to slepil dohromady.

U domu bych to (pokud to jde) podsunul pod kraj pásu co vám čouhá zpod zdi.
Zakončení bych opět řešil oplechováním od klempíře. Udělá takové elko. Jedna strana bude pod dlažbou a druhá vytáhlá po zdi nad dlažbu.
Pokud oslovíte klempíře, bude vědět jak na to.

souhlas, nic složitého na vymýšlení..

Přeji hezký víkend.

dodo*
hodnocení

Vyborne,to sa mi pozdava,.Dakujem pekne,Pekny den

Našel jsem zde na poradte bezvadný odkaz. Je tam řešeno dost detailů, které řešíte vy.

hasoft.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]