Dobrý den chtěla jsem vás poprosit o radu. Máme nájemníky v rodinném domě ale ne v místě trv.bydliště Bydlí tam manželé ( i když paní má svoje příjmení). Teď nedávno jsme se dozvěděli že tam měli COI. Minulý týden nám z hospodářské kriminálky došel dopis že chcou akt.smlouvu. Tzn že jsme poslali smlouvu od 31.12.2015 Odpověděli nám že z toho není rozumění od kdy se tam paní fyzicky sdrzuje. Bydlí tam oba od roku 2013. Tak jsem se chtěla zeptat jestli k ním máme poslat i smlouvu z předchozích dvou let? Víte mám strach že když to neposleme že je to zatajování informací o tom že tam paní bydlí od roku 2013 ale ne od prosince 2015 Moc vám děkuji za odpoved
Proč se o to zajímá kriminálka? Domluvte si schůzku na kriminálce a zjistěte, co je za problém. Osobně bych jim nic neposílal, dokud nezdůvodní, proč to chtějí. Smlouvu máte uzavřenou, máte předávací protokol, takže z toho by mělo být patrné, od kdy tam máte nájemníka. Co je za problém na vaší straně..., že tam máte nájemníky už od 2013 a ne až od 12/2015. Každopádně bez sdělení důvodu, bych jim nic nedal. Na druhou stranu si myslím, že důvod musel být uveden v tom dopisu, co vám přišel od PCŘ.
Nerozumím, proč máte několik smluv pro jedny lidi? Smlouva má být jedna, případně s dodatky o změnách. Stačí, když si tam zavoláte a zeptáte se o jaké období se jedná, nebo rovnou pošlete všechny smlouvy.
Ja, neptejte se nás, co potřebuje kriminálka. Určitě v dopise je kontakt na vyšetřovatele, tomu zavolejte, a ptejte se, co vše potřebují. Neuposlechnutí se netrestá, pokud jste nepochopili oč jim jde.
Někdo nedělá dodatky smlouvy, ale hned píše smlouvu novou na další rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.