Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem domu

Od: ja* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den chtěla jsem vás poprosit o radu. Máme nájemníky v rodinném domě ale ne v místě trv.bydliště Bydlí tam manželé ( i když paní má svoje příjmení). Teď nedávno jsme se dozvěděli že tam měli COI. Minulý týden nám z hospodářské kriminálky došel dopis že chcou akt.smlouvu. Tzn že jsme poslali smlouvu od 31.12.2015 Odpověděli nám že z toho není rozumění od kdy se tam paní fyzicky sdrzuje. Bydlí tam oba od roku 2013. Tak jsem se chtěla zeptat jestli k ním máme poslat i smlouvu z předchozích dvou let? Víte mám strach že když to neposleme že je to zatajování informací o tom že tam paní bydlí od roku 2013 ale ne od prosince 2015 Moc vám děkuji za odpoved

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

2x

Proč se o to zajímá kriminálka? Domluvte si schůzku na kriminálce a zjistěte, co je za problém. Osobně bych jim nic neposílal, dokud nezdůvodní, proč to chtějí. Smlouvu máte uzavřenou, máte předávací protokol, takže z toho by mělo být patrné, od kdy tam máte nájemníka. Co je za problém na vaší straně..., že tam máte nájemníky už od 2013 a ne až od 12/2015. Každopádně bez sdělení důvodu, bych jim nic nedal. Na druhou stranu si myslím, že důvod musel být uveden v tom dopisu, co vám přišel od PCŘ.

hodnocení

0x

Nerozumím, proč máte několik smluv pro jedny lidi? Smlouva má být jedna, případně s dodatky o změnách. Stačí, když si tam zavoláte a zeptáte se o jaké období se jedná, nebo rovnou pošlete všechny smlouvy.

hodnocení

0x

Ja, neptejte se nás, co potřebuje kriminálka. Určitě v dopise je kontakt na vyšetřovatele, tomu zavolejte, a ptejte se, co vše potřebují. Neuposlechnutí se netrestá, pokud jste nepochopili oč jim jde.

Někdo nedělá dodatky smlouvy, ale hned píše smlouvu novou na další rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]