Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PVC/Lino jako šíři a jak to udělat

Od: jana222® odpovědí: 10 změna:

Dobrý den.Dělám si v jedné místnosti v domě malou technickou místnost,občas něco opravit, natřít atd...žádné profi.Ted jsou na podlaze nějaké dřevěné desky asi nějaká dřevotříska.Jak se dávali dřivě na podlahy.Holé to nechávat nechci když mi tam občas ukápne nějaká barva,špína,voda atd...chci tam dát nějaké PVC.Aby šlo setřít,zamést případně vyhodit a dát jednoduše nové.Samozřejmě tedy nepotřebuji nic drahého ani super položeno ani žádnou parádu.Díky rozměru místnosti 5.0 x 2,2 viz nákres nevím jaký rozměr/šíři PVC mám koupit.U všech rozměrů šíře PVC toho vždy dost zůstane, nebo budu muset dolepovat.A jak to počítám tak na to že to po poležení třeba za 3 dni potřísním barvou... to vychází i dost draho..Jaký rozměr PVC koupit nebo jak to provést aby to vyšlo co nejlevněji.

Děkuji

PVC/Lino jako šíři a jak to udělat

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

1x

Uvedená firma nabízí zajímavou službu a to, že zužuje zakoupené zboží. Toto bych využila a výřezy v rozích potom již vyřízla sama. Jenom změřit dobře na obou koncích, aby se místnost nerozšiřovala, nebo nebyla šikmá jinak.

hodnocení

@pohanka Děkuji máte pravdu 2,5m šíře opravdu je.Kouknu na to.

Dík

hodnocení

0x

Pokud chcete PVC, rozhodně kupte jeden kus 3metrů šířky a délku 5 m - je to levnější než 2,2m délka pětimetrovky. Stejný typ PVC je třeba o 40-70% dražší kvůli šiřce.

Kupujte pokud možno dle aktuální akce v okolí co nejtlustší.

doplněno 09.03.16 15:26:

Ono bude jistě záležet na aktuálních nabídkách v okolí... s tím pětimetrem jsem na jednom kuse spočítal cenu 950,-kč, ale je to jiný typ než ty, co se dělají v šířce 2,5 m (což má menší prořez) - takže rozdíl 300,- je sice ve prospěch pětimetrovky, ale v neprospěch je menší počet nabízených typů...

V jednum kuse je jasná volba - pak je to o chuti... jen bych si dovolil upozornit, že ne vždy jsou stěny rovné a pětimetrovka může udělat 3 cm mezeru na jedné straně...

doplněno 09.03.16 15:27:

Jabraka má určitý kus pravdy, ale zrovna v tom odkazu je "Šířka role: 400/300/200 cm" , tj. nedělají pětimetr

hodnocení

Ok rozumím.Takže žádné lepení a dolepování a bastlení.. prostě aby to byl jeden kus? Ze 3 m to je mi jasné..Peněženka se mi kroutí když vím že téměř 4 metry po prořezu/odříznutí cca 1000kč vyhodím oknem..

Proto jsme se ptal jestli není "lepší" řešení.I tak díky

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud je míra 5 m přesná,tak kup 5m .délku spíše 230,na té pětimetrovce se to bude dělat lépe.Pokud to někde nevyjde přesně,stejně se to musí olištovat.

Lino doporučuji NOVILON je velmi odolné.

Výběr: novilon.sk/...

JABRAKA

hodnocení

0x
Ja bych tam dal laminatovou plovouci podlahu.
I ta nejlevnější vydrží stejne nebo vic než mnohem dražší lino.
Cena do 150,-/m2 a navíc nebude skoro žádný odpad.

hodnocení

0x

Dejte inzerát do místního plátku, že koupíte levně, nebo za odvoz, zachovalé, použité lino, nebo si udělejte výlet do sběrného dvora.

pohanka*
hodnocení

0x

Volila bych lino v šířce 2,5 metru a ten kousek bych odřízla.

Pokud to je pracovní místnost, tak je úplně jedno, jaký bude dekor podlahoviny, protože nabídka je dnes velmi dobrá, tak si něco solidního vyberete. Je to jenom dílna.

Jinak jsou materiály kvalitní a pokud natíráte a máte obavy, tak věřte, že při trošce pozornosti vždy tu kapku setřete a vyčistíte. Nekupovala bych nějakou použitou podlahovinu, nová Vám udělá službu. V případě, že jste puntičkář, není problém natáhnout před prací nějaké noviny a pak je vyhodit. Ale myslím, že v dílně může být vidět, že se tam pracuje. Není to obývák. Pvc bude vždy nejlepší materiál na podlahu v těchto prostorách.

Manipulace s 5ti metrovou šíří bude nepraktická. Moje zkušenost, jako žena. Vy si třeba poradíte lépe jako muž.

hodnocení

Děkuju všem.Plovoucí podlaha mi napadla ale pak jsem od toho upustil.Při polití,odření,ušpinění,pocákání barvou,ředidlem,zničení atd...je výměna lina rychlejší než plovoučky...

Co se týče šíře lina 2,5 to by byla ta nejlepší volba bohužel 2,5 se nedělá alespon co vím

Nějaké opotřebené, použité, za odvoz to nepřipadá do uvahy.To není muj šálek kávy tyhle bazarový věci

Jako nejlevnější varinta z nového mi přijde 4m šíře a stejný dekor pak 3m šíře /chybějící metr dolepit studeným spojem lepidlem na lina.V tom místě bude stejně u okna stůl.

Ještě jednou všem děkuju

pohanka*
hodnocení

0x

Asi jste se díval na 250 šíři špatně /nebo metráž PVC 2,5m/. V nabídce je třeba od 235 korun a 11 dekorů a pěkných na ,,nabidkapodlah.cz,,.

Kupovala jsem do předsíně, tak vím určitě, že se dá koupit. Samozřejmě záleží odkud jste, ale stačí hledat, a ptát se, nebo přes e-shop.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]