Jakou kuchyň a jak ji zařídit

Od: Datum: 09.03.16 14:29 odpovědí: 5 změna: 11.03.16 18:21

Ahoj, dostal jsem za úkol koupit a zařídit manželce kuchyň *smich* Vzhledem k tomu, že se v kuchyni moc nezdržuju, umím topínky, vajíčka a čaj :-P Tak ani moc nevím, čím je dobré takovou kuchyň zařídit. Půjde asi o menší kuchyňku V prostoru bez oken, takže by se šikl asi také tip na typ světla, který by byl vhodný. Linka tak cca 180/220 cm. Bodlo by mě doporučení materiálů, aby kuchyň něco vydržela a dalo se na ni podívat. Doporučením na nějaká šop se kterým máte dobré zkušenosti taky nepohrdnu. No prostě beru jakoukoli radu, zlepšovák, co Vás napadne a na co všechno bych mohl zapomenout, počínaje typem držáku na naběračku a konče až někde tím světlem... Jo a preferencí typu podlahy do kuchyně/proč.., taky nepohrdnu :D Viděl jsem kuchyně i podsvícené zářivkami přímo v lince, je to dobré...? Bývají v ceně kuchyňí (sériových) i plochy určené ku krájení potravin?


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.03.16 17:40
avatar

Začnu světlem. Záleží na vkusu, někdo dá bodovky, jiný stropní, nebo lustr. Důležité je, aby hodně svítilo a mělo teplé, žluté světlo. Pod linku můžete také umístit osvětlení linky. Spotřebiče, záleží na tom, které žena využije. Trouba horkovzdušná, nebo parní? Určitě se samočištěním a multifunkční.Mikrovlnka, kvalitní robot, el. rychlošlehač, mixovací tyč s drtičem potravin, pekárnu s větším objemem, friák /bezvadný je na hranolky Tefal Actifry, stojí kolem 3 tisíc, ale hranolky v něm uděláte na lžíci oleje a skoro 2 kg. A dá se v něm připravovat kde co/. Lednička. Dále, myčka, do šedesátky dáte i hrnce, či plechy. Sklokeram. desku, indukční? Musíte vybrat podle funkcí, podle nich se odvíjí i cena. Proč se nezeptáte ženy? Nebo to má být překvapení? Aby nakonec nebylo nemilé, jen hospodyňka ví, co bude potřebovat. K lince bych dodala, že velmi důležitá je spíž. Pokud ji nemáte, pak byste ji měl zakoupit s linkou, bývá to vysoká skříňka a můžete koupit i druhou stejnou, ve které bude na prostředku umístěna ta trouba. Závěrem, dají se koupit, obzvláště menší, krásné kuchyně z dovozu, třeba z výstav, nebo nové z BRD. Adr. níže. http://www.kuchynesmisek.cz/aktualni-nabidka-kuchyni/://www.dusekkuchyne.cz/documents/katalog/kuchynsky_katalog.pdfp://www.bazos.cz/search.php?hledat=kuchyn%C4%9B+beroun&rubriky=www&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&kitx=ano

http://www.hanakhome.cz/produkty/activ-kuchyne-verona-3/

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 10.03.16 15:22
avatar

Ježíš, to bych nikdy nedopustila, aby mi někdo jiný dělal kuchyň. (Udělala to teta a sporák má v rohu (=beze světla), vedle něj dřez, pak odkládací prostor na prkotinky a až pak pracovní desku... a nad sporákem (=spousta páry) má držáky na koření... holt chlap nevaří, tak nemohl vše domyslet...)

Takže, určitě nad sporák dobrá světla, bodovky svítí hodně, ale míří na jedno místo, já mám raději něco, co se víc rozplyne. Na zeď nad linku (pod skříňky) je úžasná taková ta tyč s háčky, to si nemůžu vynachválit, ale musí to být někde, kde to nepřekáží, popř. z úzké pracovní desky to, aspoň opticky, bere další prostor. Pokud máte tu možnost, je super, když je pracovní deska v místech, kde nejsou nad ní skříňky. Jak už píši nahoře, vedle sporáku musí být aspoň nějaké místo nad práci. Pracovní deska by měla být celistvá, takže ne 3 úzká místečka po celé lince, ale spíš jedno větší. Já osobě mám raději úzké šuplíky na příbory a další, ty metr široké nemůžete nechat (po)otevřené a pohybovat se kolem, úzké ano.

Pokud máte dost peněz, viděla jsem kuchyňkou linku z jednolitého materiálu (jakoby mramor, do něhož byl zapuštěný dřez), nikde žádná spára, takže minimální vznik plísní a super na úklid. Ale to už je velký luxus dělaný na míru. Na skříňkách můžete mít jakési "brano", tzn. když je zavřete, nebouchnou, ale pomalu se dvířka zatáhnou sama.

Pokud by Vás napadla taková věc jako plovoucí podlaha v kuchyni, tak prosím prosím prosím svou ženu netrestejte a dejte lino.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 10.03.16 17:14
avatar

omrknětě kuchňská studia a uvidíte co a jak se dělá, kupovat tam nemusíte nic. To bychom se zde mohli upsat. obecně trouby se dávají do výše pracovní desky ne vedle lednice, někde musí být dřez prakticky osazený a myčka poblíž. Sporákovou desku ne v rohu, to je nepohodlnné, dčív se to tak dělalo ve všech panelácích. Je třeba hledat informace, ne každému se třeba líbí lesklé hluboce lakované skříňky.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: asd1
Datum: 10.03.16 23:31

Velký dřez, kvalitní světlo nad dřezem, sporákem, prac. deskou (barva světla klasická žárovka = 2700 - 3000 K), koření poblíž sporáku ale ne nad ním. Podlaha nejlíp lino, hlavně ne dlažbu (spadne hrnec a dlaždice rupne). Dřez nedávat hned vedle sporáku. Nad pracovní deskou na zdi lišta s věšáčkama. Spotřebiče dobře vybrat funkční a s rozumnou kvalitou, sporák bych volil plyn nebo indukci, plyn ideálně s velkým dvojdílným hořákem (wok), dva střední a jeden malý. Trouba ideálně s pyrolitickým samočištěním.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 11.03.16 18:21
avatar

Ještě bych dodala, že lonka, v rámci možností, bude malá, tak baych s nějakými věšáčky počkala až bude stát a budete vědět, co kde bude mít místo. Já mám linku do "U", 6,5 m dlouhou a ty věšáčky mám koupené léta a nejsou kam dát, když je nemůžu dát nad sporák /byly stále zastříkané/, ani na místo, kde stojí robot, nebo pekárna, okno. A ty bodovky jsou různé, dají se nasměrovat každá jinam a svítí dobře. Mají je moji nrodiče. Jinak v podstatě souhlasím s ostatními rádci. Taky si ale neumím představit, že by mou kuchyň zařizoval někdo jiný, natož chlap.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright Š 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.