Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit omitku z cihel

Od: dissketa* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, poraďte mi, prosím postup. Chceme mít některé zdi v interiéru staršího bytu holé, bez omítky. Otloukáme tedy omítku až na červené cihly,které tam jsou, a škrábeme co to jde špachtlí, zůstává tam ale na některých cihlách taková slabá bílá vrstvička cementu nebo čeho. Někdo mi radil obrousit drátěným kartáčem na vrtačce, ale to dělá z nějakého důvodu černé šmouhy - jak mosazný, tak ocelový kartáč. Vím, že existuje nějaká chemikáli, ale nechce se mi to tam polívat nějakým sajrajtem, radši bych byla, kdyby to šlo odstranit mechanicky. Nemáte s tím někdo zkušenost?

A ještě jeden související dotaz - čím nejlépe pak zamáznout spáry - původní malta se dost drolí (na rozdíl od zjevně později dodělávané omítky)?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

0x

horizontální bruska a brusný kotouč jsou to co potřebujete. Práčí se z toho, ale práce je to velmi rychlá. Když si v půjčovně půjčíte velkou brusku i s vysavačem, pak je to ještě lepší. Spáry pak vymažte bílou spárovačkou na obklady pomocí úzké špachtle.

troja*
hodnocení

0x

Holou cihlu do ruky a šmirglovat

dissketa*
hodnocení

Tohle jsem zkoušela, ale nejde to - cihla, kterou mam v ruce, je vzdycky měkčí, než cihla ve zdi se zbytky cementu, takze se obrušuje. Na pohled to sice vypada, že zbytky bílého potěru zmizely, ale ve skutečnosti jsou jen pod oranžovou vrstvou, která se odřela z cihly, kterou mám v ruce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]