Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poraďte mi, prosím postup. Chceme mít některé zdi v interiéru staršího bytu holé, bez omítky. Otloukáme tedy omítku až na červené cihly,které tam jsou, a škrábeme co to jde špachtlí, zůstává tam ale na některých cihlách taková slabá bílá vrstvička cementu nebo čeho. Někdo mi radil obrousit drátěným kartáčem na vrtačce, ale to dělá z nějakého důvodu černé šmouhy - jak mosazný, tak ocelový kartáč. Vím, že existuje nějaká chemikáli, ale nechce se mi to tam polívat nějakým sajrajtem, radši bych byla, kdyby to šlo odstranit mechanicky. Nemáte s tím někdo zkušenost?
A ještě jeden související dotaz - čím nejlépe pak zamáznout spáry - původní malta se dost drolí (na rozdíl od zjevně později dodělávané omítky)?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.