Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač popela na piliny

Od: honza333® odpovědí: 3 změna:

Lze vysavač popela s vlastním motorem použít na odsávání pilin z pily, hoblíku, brusky apod.? Nedal by se použít i na vysávání stavebního prachu? Ptám se s ohledem na účinnost i životnost takového řešení.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na prach asi ano, popel je taky prach a piliny, hobliny jsou lehčí než hrubý popel. Nesmí ale do něj přijít nic rozžhaveného, žádná jiskra.

ronyx*
hodnocení

0x

Stavební prach je největší svinstvo - zanáší filtry velmi rychle. Takže z nouze (a nouzově) ano, na trvalý provoz to dlouho nevydrží, navíc budete víc vyklepávat filtr než vysávat. Vysavače popela mají tzv. patronový filtr stejně jako cyklonové vysavače. Protože mám cyklonový vysavač a občas potřebuju vysávat i ten stavební prach, udělal jsem si "návlek" z odpadu filtračního materiálu z výroby profi filtrů a ten vždycky po práci vyhodím. Vadu to má pouze v tom, že ten odpadní filtrační materiál nelze běžně sehnat. Teoreticky by šel nahradit třeba nějakou silnou látkou - flanel a pod.
Pro odsávání pilin od strojů lze také použít vysavač na popel - princip je stejný jako u profi vysavačů pro řemeslníky - patrona. Pro drobnou práci používám řešení popsané výše, pro velkou cirkulárku venku (k omezení rozletu pilin po celém okolí) mám zahradní vysavač na listí umístěný na stojanu vlastní výroby a s cirkulárkou propojený hadicí.

hodnocení

0x

Vysavač popela jsem upravil a používám na odsávání prachu z pískovacího boxu. Takže určitě lze použít i na piliny z hoblíku, brusky atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]